Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.07.2014 | Af: Kanal Frederikshavn

Skifergas: Energistyrelsen pressede borgmesteren

Borgmester Birgit S. Hansen: - Jeg har ikke prøvet noget lignende i de 12 år, jeg har været i lokalpolitik. Presset har været voldsomt fra flere sider.
Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen (A), følte sig presset fra flere sider, inden kommunen på byrådsmødet i juni tillod prøveboringer efter skifergas, skriver JyllandsPosten i dag. 

 

Blandet andet Energistyrelsen lagde et helt usædvanligt pres på kommunen. Det fortæller Birgit S. Hansen, og Energistyrelsen beklager nu forløbet.

- Jeg har ikke prøvet noget lignende i de 12 år, jeg har været i lokalpolitik. Presset har været voldsomt fra flere sider, siger Birgit S. Hansen.

Det er staten, der ejer undergrunden og dermed kan score betydelige milliardgevinster, hvis Total finder skifergas i mængder, det giver mening at indvinde. Men det er de lokale myndigheder, der skal give tilladelse til at bore.

Kort efter byrådsmødet i 2013, da beslutningen om en fuld VVM-redegørelse blev taget, blev hun kontaktet af en embedsmand i Energistyrelsen. Ifølge borgmesteren bad embedsmanden hende dokumentere, at der tidligere havde været krævet VVM-redegørelser i den type boringer.

Energistyrelsen understreger over for JyllandsPosten, at det ikke er normal praksis for embedsmænd at kontakte politikere på den måde.

- Det er nyt for mig. Det er noget, vi ser på med stor alvor. Det oplevede er selvsagt dybt beklageligt,"siger styrelsens direktør, Morten Bæk.

Også en lobbyist fra Total kontaktede Birgit Stenbak Hansen inden VVM-
beslutningen.

- Vi har da set lobbyisme før i mindre omfang, men det virkede meget planlagt og særdeles målrettet. Det sagde mig, at der er kæmpestore kræfter på spil, siger Birgit S. Hansen.

Total oplyser, at lobbyisten udelukkende var bestilt til at lave en interessent-analyse.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

Kommentarer

 

Del denne artikel

14-07 - Skifergas: Går galt i byen med krit...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close