Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.03.2015 | Af: Kanal Frederikshavn

IMS Service: Vi er dømt uden rettergang

Indehaver af IMS Service, Iben Simonsen: - En sag har jo altid to sider, og vi er altså et firma, der har en høj etik og moral. Foto: Michael Madsen, Wizion
Hjemmeservice- og rengøringsfirmaet IMS Service i Frederikshavn føler sig hængt ud og dømt i offentligheden på baggrund af beskyldninger fremsat af et par sygemeldte medarbejdere. 

 

IMS Service har siden november sidste år måttet lægge øre til mangt og megen negativ omtale i medierne. Omtalen tager afsæt i en række beskyldninger fra en mindre gruppe af medarbejdere, der er gået til medierne uden forudgående varsel til virksomheden:

- Vi er blevet dømt uden rettergang, og jeg forstår godt, at den enkelte borger må tænke, at vi er nogle forfærdelige nogen, siger indehaver af IMS Service i Frederikshavn Iben Simonsen og fortsætter:

- Men en sag har jo altid to sider, og vi er altså et firma, der har en høj etik og moral, som ikke har til hensigt at behandle hverken medarbejdere eller kunder dårligt. Vi vil derfor ønske, at FOA og de pågældende medarbejdere havde taget kontakt til os, inden de gik til medierne. På den måde kunne vi sikkert have løst de misforståelser og uoverensstemmelser, der har været.

De pågældende medarbejdere har lavet et 21 sider langt brev, hvori de giver kommer med eksempler på deres store utilfredshed med IMS Service.

Iben Simonsen siger, at sagen har været meget, meget hård for både hende og hendes medarbejdere, der flere gange er blevet mødt med ubehagelige tilråb og tilkendegivelser på åben gade:

- Ingen har interesse i, at sagen er kommet så vidt. Ja, ikke udover måske FOA, der gerne vil synliggøre, at de kæmper den lille mands sag. Og nu har vi så set os nødsaget til at bortvise to medarbejdere for illoyalitet. Det er ekstremt ubehageligt, skal jeg hilse at sige.

Indehaveren af IMS Service bakkes op af advokat Jakob Johnsen fra HjulmandKaptain i Frederikshavn:

- Alle medarbejdere har en loyalitetspligt over for deres arbejdsgiver. Loyalitetspligten betyder blandt andet, at man som medarbejder ikke må handle illoyalt over for den virksomhed, man er ansat i og modtager løn fra. Det betyder også, at man ikke må foretage handlinger, der skader virksomhedens anseelse udadtil. Foretager man illoyale handlinger, kan dette begrunde, at arbejdsgiver bortviser den ansatte. En bortvisning betyder, at ansættelsesforholdet bringes til ophør uden varsel, siger han.

Både Iben Simonsen og Jakob Johnsen afviser de konkrete beskyldninger, som er fremsat via medierne og henviser i øvrigt til, at en uvildig undersøgelse foretaget af Frederikshavn Kommune renser IMS Service for de fremsatte anklager. En undersøgelse, som professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve, dog betegner som "ubrugelig".

- Det er ganske enkelt ikke fair, at den ene side i konflikten kan komme med den ene anklage efter den anden uden at skulle fremlægge beviser, mens vi skal veje hvert et ord og ikke kan udtale os i personspørgsmål. Det skal man altså huske på, når man vurderer sagen. Men vi vil også fortsat holde os for gode til at kæmpe kampen i medierne, men blot forsvare os, når det går for vidt, som det er sket de seneste dage, udtaler Iben Simonsen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close