Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.01.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Analyse: Danskerne vil ikke bo i Frederikshavn

Danskerne vil ikke bo i Frederikshavn, Hjørring, Sønderborg, Morsø og Thisted, men vil i stedet bo på Samsø, Vallensbæk, Glostrup, Rødovre og Herlev. Det viser en aktuel analyse.

 

Analysen, som er udarbejdet af boligportalen Boligdeal.dk, undersøger de geografiske ønsker i mere end 350.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af boligsøgende danskere over en periode på et år. Analysen gør boligsøgernes interesse for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Analysen viser, at kun få danskere har lyst til at bo i Frederikshavn. Nederst i indekset ses således Thisted, Morsø, Sønderborg, Hjørring, Frederikshavn, Lemvig, Jammerbugt, Vesthimmerland og Lolland.

Også hvis man kigger på de kommuner, der huser de 25 største byer i Danmark er billedet klart:

- I bunden finder vi Sønderborg, Aalborg, Esbjerg, Hobro, Viborg og Svendborg, siger Thomas Barfod fra Boligdeal.dk.

Helt i toppen af indekset ligger Samsø foran Vallensbæk.

- Det er tydeligt at mange danskere flirter med tanken om at flytte til Samsø, som er sprunget hele 19 pladser frem i indekset i forhold til sidste års analyse. Samsø har gang i et eller andet, hvilket også underbygges af andre analyser, der viser, at mange mennesker ønsker at flytte deres virksomhed til Samsø, siger Thomas Barfod.

Hvis man ser bort fra Samsø toppes indekset af en række kommuner tæt på København, herunder Vallensbæk, Glostrup, Rødovre, Herlev, Ishøj, Albertslund, Frederiksberg og Solrød.

Danskernes interesse for at bo i forskellige kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100. Formlen bag en given kommunes indekstal er således (antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen) x 100.

Nederst i analysen ses alle landets kommunen rangordnet i et samlet indeks.

 

BillederTilføj billede


FOTO: EDC

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close