Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.11.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Stort engagement for affaldssorteringen

- Det er skønt at se, at kunderne har så stort et engagement for sorteringen, fortæller souschef hos Frederikshavn Affald A/S, Karl Villadsen.
Affaldssorteringen har nu kørt i lidt over en måned i Frederikshavn Kommune, og Forsyningen er glad for kundernes interesse for sorteringen, og at der bliver sorteret med omhu i de mange hjem.

 

For flere husstande i Frederikshavn Kommune har det været en omvæltning at skulle i gang med at sortere affaldet. I hvilken spand skal æggeskallerne i, og hvorfor skal halvfyldte ketchupflasker til madaffald? Det er nogle af de spørgsmål, som Forsyningen har modtaget fra kunderne.

- Det er skønt at se, at kunderne har så stort et engagement for sorteringen, for det viser, at de har interesse for, hvad der sker med det sorterede affald, fortæller souschef hos Frederikshavn Affald A/S, Karl Villadsen.

Forsyningen oplever også, at kunderne er opmærksomme på, om affaldet lander i det rigtige rum i skraldebilen - og det er en stor hjælp for Forsyningen. På den både kan Forsyningen nemlig sikre sig, at sorteringen fungerer, som den skal.

For skraldemændene har det været en proces at vænne sig til de tekniske funktioner i skraldebilen. Funktionerne sikrer, at affaldet holdes adskilt ved tømning.

Kunderne kan ikke altid se skillevæggen i skraldebilen, og flere har kigget ned i bilen for at se opdelingen. Især I de små biler, hvor skillevæggen sidder langt nede, kan det være svært at se, at affaldet bliver holdt adskilt, oplyser afdelingschef hos REMONDIS A/S, Steen Helledie.

Flere lejere i boligforeningerne har kontaktet Forsyningen for at høre om, hvorfor de ikke skal sortere affaldet.

Når rutinerne med affaldssorteringen er indarbejdet hos Forsyningen og skraldemændene, vil det være naturligt, at der politisk bliver taget stilling til, om fase 2, som omfatter etageboliger og sommerhuse, skal igangsættes.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close