Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.12.2018 | Af: Michael Frederiksen

Vil renovere Skovlyst for over otte millioner kroner

Sådan forestiller projektgruppen sig, at Skovlyst kommer til at se ud.
En projektgruppe nedsat af foreningen SæbyScenen og Skovlyst ApS arbejder på at samle midler til at renovere den gamle bygning Skovlyst i Sæbygaard Skov.

 

Det fremgår af projektbeskrivelsen, at renoveringen forventes at koste 8.150.000 kroner.

Gruppen ønsker at renovere den historiske bygning fra 1881, hvilket er kraftigt tiltrængt for at fastholde placeringen af SæbyScenen i bygningen og give mulighed for, at andre foreninger kan bruge bygningen. Herudover vil bygningen i et mindre omfang blive udlejet til private arrangementer.

Målet med projektet er dels at tilbageføre Skovlyst til en mere helstøbt arkitektonisk form, dels at fremtidssikre indretningen af huset med tidssvarende faciliteter, som kan understøtte husets rolle i byen, og endelig at sikre den byggetekniske tilstand.

Tilbageføringen omfatter, at der ryddes ud i de mange utilpassede tilbygninger bag huset og på siderne, og ikke mindst at udbygningen mellem de to fløje fjernes, så det tidligere gårdrum kan genskabes.

For at sikre optimale adgangsforhold etableres et vindfang på facaden. Vindfanget ligger under den oprindelige altan og fremstår således godt indpasset i hustets arkitektur.

Gården mellem fløjene etableres som et hævet areal med adgang fra forpladsen via et-to trin. Gården tænkes anvendt som udendørs scene og kan desuden anvendes til udeservering.

I forbindelse med en nybygget lagerbygning etableres desuden offentlige toilet faciliteter og et område, hvor man kan vaske sin cykel efter en tur på mountainbike.

Der har igennem en periode været søgt midler til renoveringen, men projektgruppen er blevet afvist af de ansøgte fonde med henvisning til, at bygningen ligger på lejet grund, hvorfor fonde ikke ønsker at yde støtte til projektet.

Der er indgået aftale med grundens ejer, Arenfeldt-familien, om at kunne købe grunden for 600.000 kroner. Fristen udløber dog ved årets udgang. Projektgruppen ansøger Frederikshavn Kommune om at yde et rentefrit lån på 300.000 kroner til medfinansiering af køb af grunden.

Sagen behandles politisk i næste uge. Økonomidirektør John Kristensen indstiller til politikerne, at de stemmer ja til ansøgningen. Det er tanken, når grunden er erhvervet, at overdrage både bygning og grund til en fond, der skal stå for fornyede ansøgninger til fonde, renovering og den fremtidige drift af bygningen.

Projektgruppen har også en større plan med udendørsområdet ved Skovlyst. Gruppen foreslår, at den eksisterende sti opgraderes og suppleres med nye stier, der forbinder midtbyen med Skovlyst og Sæbygaard Skov, og herfra giver forbindelse til Sæby Fritidscenter, Jernkilden og Nellemanns Have mod nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close