Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.12.2018 | Af: Michael Frederiksen

Ombygning af byskole til lejligheder begynder snart

Frederikshavn Boligforening købte Ørnevejens Skole i juni 2016. Nu ser det langt om længe ud til, at arbejdet med at bygge lejligheder for alvor går i gang.
Hvornår går Frederikshavn Boligforening i gang med at ombygge Ørnevejens Skole til 40 lejligheder? Svaret er begyndelsen af 2019, hvis politikerne på byrådsmødet i januar vedtager boligforeningens nyeste ønsker til ændringer.

 

I juni 2016 solgte Frederikshavn Kommune den gamle byskole i Frederikshavn midtby til Frederikshavn Boligforening. Udadtil er intet dog sket. En af forklaringerne er resultatet af licitationen. Det laveste tilbud lå væsentligt over projektets økonomiske ramme. Boligforeningen har efterfølgende forhandlet med lavestbydende og er nået frem til en økonomisk forsvarlig løsning, der kvalitetsmæssigt, arkitektonisk og indretningsmæssigt er acceptabel.

Løsningen kræver nogle nye ændringer. Tidligere er af antallet af boliger i skolebygningen udvidet fra 35 til 40. Det fastholdes, men der skal bruges 150 kvadratmeter mere af skolebygningen. Det skyldes, at boligerne i gymnastiksalene i to etager og med op til fem meters loftshøjde er for dyre at bygge. Der tilføjes derfor yderligere to boliger i tagetagen i gymnastiksalene, som medfører, at loftshøjden bliver reduceret og økonomien i det samlede projekt forbedres. Til gengæld sammenlægges fire små boliger til to større boliger.

Desuden skal punkthuset med 20 lejligheder af praktiske årsager i byggefasen flyttes fra øst ud mod Ørnevej til længst mod vest i retning mod gymnasiet.

Endelig har boligforeningen brug for at købe et areal på 766 kvadratmeter af Frederikshavn Kommune til parkeringspladser og friareal, der skal anvendes i forbindelse med skolens aula, som skal bruges til fælles aktivitetshus for alle boligforeningens beboere i kommunen. Købsprisen opgøres til cirka 700.000 kroner. Det er stort set samme beløb, som kommunen skal af med i yderligere grundkapitalindskud.

I første omgang lander ønsket om de nyeste ændringer på Økonomiudvalgets bord. Det sker i næste uge.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close