Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.01.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Dygtige MARTEC-elever hjælper kørestolsbrugere

Formand Aksel Jensen (t.h.), Danske Handicaporganisationer Frederikshavn, uddelte i går prisen Omtanken til seks MARTEC-elever. Her ses Martin Christensen og Steffen Richardt.
Danske Handicaporganisationer Frederikshavn uddelte i går prisen Omtanken til en projektgruppe fra værkstedsskolens forårshold på MARTEC.

 

Torsdag var der kaldt til fest på MARTEC, da det første hold maskinmestre i 2019 dimitterede. En fyldt aula dannede ramme om taler og fejringer af de 48 maskinmestre, som nu står foran at skulle ud og bruge sin polytekniske uddannelse.

Som en ekstra detalje var der dette år givet plads til en særlig præmiering på denne maskinmesterdag. Med stor hjælp fra MARTEC havde Danske Handicaporganisationer fået lov til at uddele Omtanken til en projektgruppe fra værkstedsskolens forårshold i 2018.

Formand Aksel Jensen, Danske Handicaporganisationer Frederikshavn, fortalte kort om den årlige uddeling af Omtanken, som er en særlig pris, der uddeles til en forening, virksomhed eller personer i Frederikshavn Kommune, der i løbet af året har udvist en uventet indsats for handicappede.

I 2018 blev Danske Handicaporganisationer opmærksomme på et projekt, der var præmieret for sin gennemarbejdede udførelse som prototype af en trappe. Trappen, der havde en funktion, hvor trinene sænkede sig til gulvplan, så kørestolsbrugere kunne køre ind på trinene. Trinene virkede så som en liftrampe, som førte kørestolsbrugeren til øverste niveau, så kørestolsbrugeren kunne fortsætte, og trinene faldt så på plads som en ganske almindelig trappe. Dette fungerede selvfølgelig også den modsatte vej.

Danske Handicaporganisationer Frederikshavn havde derfor ikke været i tvivl om, at dette projekt indeholdt så megen idé om forståelse af et særligt handicapproblem, som kunne løse nogle udfordringer for kørestolbrugere såvel som for den gående borger, uden der skulle etableres ramper og lignenede.

Derfor fik de seks værkstedsskoleelever Martin Christensen, Steffen Richardt, Jeppe Frandsen, Kaare Larsen, Christian Hjelm og Marcus Leander Omtanken 2018.

Ud over en plakette til MARTEC bestod prisen af en plakette til hver elev samt 2.500 kroner, som Martin og Steffen modtog på projektgruppens vegne. Direktør Pia Ankerstjerne modtog plaketten til MARTEC og udtrykte sin tak for den uventede pris.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close