Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.03.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Henrik Saxgren og Ultima Thule hos PixlArt

Bag de smukke og æstetiske billeder lurer de dyster fremtidsperspektiver.
PixlArt i Østervrå præsenterer fotograf Henrik Saxgrens udstilling Ultima Thule, som er et enestående billedværk om nogle af de sidste mennesker, der lever i den Grønlandske fangerkultur.

 

Gennem flere år har Henrik Saxgren fotograferet og dokumenteret fangerkulturen på kanten af verden og på kanten af tilværelsen. Grønland har i mange år været en kilde til fascination og inspiration og her, i samspillet mellem naturen og fangernes liv, har han fundet stof til billedværket Ultima Thule.

Saxgren har været med, når fangerne har jagtet isbjørn, hvalros, narhval og remmesæl, han har også været indenfor i fangernes små huse og i de små køkkener, der afspejler hverdagslivet i en fangerfamilie.

Bag de smukke og æstetiske billeder lurer de dyster fremtidsperspektiver. I mere end et halvt år har Saxgren opholdt sig hos fangerne, hvor han, udover at dokumentere en livsform, også peger på den trussel, der hænger over en vital men uddøende fangerkultur, som kan blive de første ofre for den globale opvarmning.

PixlArt er stolte over at kunne præsentere endnu en af Danmarks virkelig dygtige og anerkendte fotograf – en insisterende kunstner, der har noget på hjertet, og det formål med sine billeder, at vise det sociale, fremmede og marginaliserede.

- Publikum bliver inviteret ind i et sjældent fremkommeligt og uberørt område af Grønland, præsenteret ikke kun dokumentarisk, men også som ren billedkunst, lover Tao Lytzen formand for PixlArt.

Udstillingen kan ses hver weekend frem til og med 30. april. Der var fernisering i går.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Åse Bakland

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close