Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.03.2019 | Af: Michael Frederiksen

DM-guld til FIK's U15-drenge efter gyser-finale

FIK's danske mestre efter præmieoverrækkelsen i Esbjerg.
Ishockeyjublen vil ingen ende tage i Frederikshavn i denne weekend. Fredag kvalificerede White Hawks sig til semifinalerne, og søndag eftermiddag vandt FIK's U15-drenge DM-guld i Esbjerg.

 

I den afgørende kamp mod Rødovre skulle FIK vinde i ordinær tid for at snuppe guldmedaljerne. Rødovre bragte sig foran med 1-0 i første periode, men i anden periode scorede Sebastian Holm Pedersen to gange og blev således den store matchvinder for frederikshavnerne.

Det var dog først og fremmest en holdindsats i gyseren mod Rødovre. Føringen på 2-1 blev forsvaret mesterligt i tredje periode, hvor FIK gik ned på to kæder, og i målet reddede Magnus Remmer alle Rødovres afslutninger.

For de mange medrejsende forældre, søskende og øvrige FIK-fans var det næsten ikke til at holde ud at se den medrivende finale. Flere blev ligefrem nødt til at forlade Granly Hockey Arena, fordi de ikke kunne holde spændingen ud.

FIK kom ellers skidt fra start i DM-slutrunden i Esbjerg. Fredag middag tabte et nervøst FIK-hold med 0-2 til Gentofte, og i den kamp blev holdets kaptajn og topscorer, Oscar Mølgaard, skadet. Han blev kørt på sygehuset, hvor man frygtede, der var tale om en hjernerystelse. Det var heldigvis ikke tilfældet, men han var hverken i stand til at spille fredag eller lørdag. Søndag vendte han dog tilbage på holdet som kaptajn og fik altså lov til at modtage DM-pokalen.

Netop Rødovre har altid været FIK's hårdeste konkurrent i denne årgang. For to år siden - ved U13-DM - tabte FIK til Rødovre i den afgørende kamp.

Vyacheslav Fandul er cheftræner for FIK's U15-drenge, Christian Schioldan og Rasmus Bech Christensen er assistenttrænere, mens Lans Vangsted og Tommy Pedersen er holdledere.

FIK's danske mestre: Mikkel Toft, Magnus Remmer, Sebastian Rask, Johannes Borup Olsen, Albert Schioldan, Noah Winther Christensen, Magnus Fick, Oscar Mølgaard, Oscar Christiansen, Adam Larsen, Anton Stenbakken, Malthe Bech, Buster Emil Jacobsen, Morten Vajhøj, Peter Pedersen, Victor Stokbro, Frederik Fick Backhausen, Sebastian Holm Pedersen, Christopher Mulberg, Chris Meyer, Magnus Vangsted og Kalle Thorsted.

Ud over guld til Frederikshavn og sølv til Rødovre var der bronze til Herlev.

De nybagte guldvindere kommer hjem til Frederikshavn ved 20.30-tiden,

Det er 11 år siden, at FIK senest vandt DM-guld. På holdet var blandt andre Kasper Kristensen, Thomas Søndergaard, Nicolai Meyer, Martin Højbjerg, Mikkel Højbjerg, Christian Chapman, Anders Thode og Mathias "Hønse" Hansen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Claus Mulberg

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close