Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.04.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Andet år i træk: Badning frarådes ved Jerup Strand

De seneste to sæsoner er vandkvaliteten ved Jerup Strand blev vurderet til 'ringe' på grund af højt indhold af tarmbakterier.
Badning på Jerup Strand frarådes igen i 2019-sæsonen på grund af for højt indhold af tarmbakterier. Et eksternt rådgivningsfirma er i gang med at finde årsagen.

 

Vejret føles mere og mere som forår, og inden længe skal vi til at tænke på badetøj, parasol og strandtur. Men i år bør turen ikke gå til Jerup Strand, hvor Frederikshavn Kommune fraråder badning i 2019-sæsonen.

De seneste to sæsoner er vandkvaliteten ved Jerup Strand blev vurderet til "ringe" på grund af højt indhold af tarmbakterier. Så i år skal der igen skiltes med "badning frarådes" på stranden.

Forureningen af vandet stammer formentlig fra Jerup Å, der har udløb umiddelbart syd for badestranden.

- Vi har hyret et rådgivningsfirma ind til at hjælpe os med kildeopsporingen i løbet af sæsonen. Der skal over en længere periode tages prøver i både vådt og tørt vejr, men så finder vi forhåbentlig kilden, siger Kirsten Haumann, som er miljøsagsbehandler i Center for Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune.

Vandprøverne fra Jerup Strand viser for højt indhold af tarmbakterierne E. coli og Intestinale Enterokokker. Arbejdet med at finde forureningskilden forventes afsluttet inden 1. september.

- Resultaterne fra undersøgelserne kan forhåbentlig være med til at sikre en bedre badevandskvalitet på Jerup Strand fremover, udtaler Kirsten Haumann.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close