Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.04.2019 | Af: Michael Frederiksen

Istølt Frederikshavn øger satsning på livestreaming

Finnur Bessi Svarvasson og co. samlede mange seere, da Istølt Frederikshavn 2019 blev afviklet.
Der bliver også afviklet Istølt i Iscenter Nord i Frederikshavn i 2020. Det fastslår arrangør Jan Michael Madsen efter årets på alle måder vellykkede stævne.

 

Sportsligt har niveauet aldrig været højere end i år. 1780 tilskuere, deltagere og hjælpere var ny rekord i Frederikshavn, og mere end 20.000 seere fulgte Istølt Frederikshavn via livestreaming.

- Vi er dermed verdens meste sete sportsevent, når det gælder islandske heste, og vi kommer fremover til at satse endnu mere på vores livestreaming, forsikrer Jan Michael Madsen.

Da de spændende finaler blev afviklet, var der 14.500 modtagere, som kiggede med på samme tidspunkt. Det er en fordobling i forhold til tidligere, og det er naturligvis et godt udgangspunkt, når arrangørerne forsøger at finde flere samarbejdspartnere, hvis målgruppe er "mennesker, der interesserer sig for hestesport".

Halvdelen af seerne var fra Danmark, mens de fleste andre kom fra Sverige, Norge, Island og Tyskland. Især de svenske og tyske topryttere øgede interessen for livestreamingen i disse to lande.

- Glædeligt er det også, at folk i gennemsnit fulgte udsendelsen i 25 minutter. Vi har ifølge vores produktionsselskab altså at gøre med en yderst engageret målgruppe, mener Jan Michael Madsen.

Istølt Frederikshavn 2020 finder sted 1. februar. Her er det planen at seerne skal kunne vælge mellem kommentatorer, der enten taler dansk eller engelsk. Målet er, at det øger interessen yderligere.

Forberedelserne til næste års arrangement i Frederikshavn er i fuld gang. Jan Michael Madsen har netop været til Icehorse Festival i Herning - et internationalt WRL-stævne for islandske heste afviklet på en indendørs ovalbane i MCH Messecenter Herning.

- Med 360 deltagere er dette stævne verdens største indendørs WRL, og vi har altså verdens mest sete stævne i Frederikshavn. En af initiativtagerne til dette kæmpe arrangement er Rasmus Møller Jensen, som også i sin tid var med til at sætte Istølt i Frederikshavn i gang. De to arrangementer er usammenlignelige og stikker ud på hver sin måde, og derfor er det oplagt, at vi samarbejder. For Istølt i Frederikshavns vedkommende, vil det altid være væsentligt at kunne tiltrække et vist antal af de absolut bedste ryttere og heste for at sikre energien i arrangementet og showet på isen. Disse topryttere har sædvanligvis en seriøs forretning, der skal markedsføres professionelt. Her kan Istølt i Frederikshavn og Icehorse Festival i Herning, ved et godt samarbejde om for eksempel synlighed skabe merværdi for alle led i hele værdikæden, mener Jan Michael Madsen.

Han får ofte spørgsmålet, om Istølt Frederikshavn skal udvides med en dag, så stævnet strækker sig over to dage.

- Det er jo altid først og fremmest en økonomisk kalkyle, der skal hænge sammen på forhånd, så svaret er fortsat nej. Rent praktisk er det vanskeligt at få isen til at kunne bære denne belastning i to dage i træk, men mindst lige så afgørende er det, at det vil kræve større tilknyttede indendørs faciliteter til anden form for adspredelse og oplevelse for publikum, eksempelvis messeaktiviteter. Disse arealer har vi ikke i dag, udtaler Jan Michael Madsen.

Opsætning af opvarmede messetelte til lejligheden er p.t. en for stor investering og risiko.

- Måske når vi frem til dette, men der skal et større indtægtsgrundlag til, end tilfældet er nu. Hvis noget kan bane vejen for denne udvikling, er det for Istølts vedkommende nok det store potentiale i seertal på vores streaming samt et tæt samarbejde med de interesser, som kan se en forretning i overnattende gæster fra Norge, Sverige og Tyskland. Det skal være herfra og i afledt omsætning lokalt, at en del af vejen skal findes. Vi arbejder på det, og det ligger i den strategi- og forretningsmodel, som vi sammen med Erhvervshus Nord har lavet, oplyser Jan Michael Madsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close