Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.06.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

Vi har brug for din hjælp - og godt vejr på lørdag

Østifternes Fond har doneret 25.000 kroner.
På de frivilliges i Søparkens vegne har projektmedarbejder Birthe Søndergaard skrevet dette indlæg: Østifternes Fond har doneret 25.000 kroner til indsamlingen på Plejecenteret Søparken i Frederikshavn plus dobbelt op på salg ved loppemarked.


 

Beboerne og pårørende var samlet i Søparken hus 7, da blev det offentliggjort, at indsamlingsbarometeret var steget med 25.000 kroner til køb af ny bus til plejecenteret. Det blev fejret med kaffe, hjemmebagte småkager og en god snak.

I forbindelse med overrækkelsen af donationen har der været en dialog med Østifternes repræsentant i Region Nord, Carl Brandt. Her har vi fået en yderligere bevilling, idet at Østifternes går ind og fordobler overskuddet i forbindelse med loppemarkedet, dog max 25.000 kroner. Jeg har lige kigget tilbage i regneskabet, hvor vi kan se, at sidste år lavede vi et overskud på godt 23.000 kroner, så jo mere du støtter på lørdag 15. juni, jo mere får vi. Det ville være dejligt, om vi i år kunne lave et overskud på 25.000 kroner, så er det dobbelt op.

Det er foreningen "De frivillige i Søparken", som står for indsamlingen, som søger de mange fonde og loger samt står bag det næste arrangement i Søparken, nemlig loppemarkedet. Det tager tid at samle penge ind til bussen. Vi begyndte i begyndelsen af 2017. Der er tænkt mange tanker, og vi har kigget på, hvilken bus fremtidssikker Søparkens brug, der kommer flere beboere i kørestol og større el-stole. Bussen koster cirka 435.000 kroner. Nu er vi på 226.000 kroner, så der er et stykke vej endnu, til vi er i mål.

Østifternes Fond er blevet grundlagt, da Østifternes og Nykredits forsikringer fusionerede. Det er forrentninger heraf, der bruges til udbetalinger for at støtte almennyttige og lokale formål. Der bliver hvert år delt mange penge ud. Er man en lokal frivillig forening i Region Nord, som har nye aktiviteter, kan man med fordel søge 25.000-50.000 kroner, og svaret vil komme i løbet af fire uger. Søger man flere penge skal det på repræsentantskabsmøde. Det tager længere tid.

Lørdag 15. juni kl. 10.00-14.30 holder vi loppemarked i Søparken. Her er der mulighed for at købe en masse lopper, som vi har fået skænket, ligesom vi har et lotteri med masser af fine gevinster. Desuden kan sulten stilles ved Hansens Pølsevogn, som vil være på pladsen. Der vil også blive solgt kaffe og kage.
Så kom og deltag.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Birthe Søndergaard

FOTO: Birthe Søndergaard

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close