Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.06.2019 | Af: Michael Frederiksen

Familieområdet bløder igen - mangler 14,4 mio.

Anders Brandt Sørensen (S): - Vi må erkende, at Frederikshavn Kommune har et problem med dette områdes målgruppe.
Frederikshavn Kommune har fortsat store problemer med at holde styr på udgifterne, når det gælder familieområdet (Center for Familie). Pr. 30. april forventes der et merforbrug på 14,4 millioner kroner.


 

Det er langt fra første gang, at netop familieområdet (blandt andet anbringelses- og aflastningsområdet) bruger flere penge end budgetteret. Faktisk har det været et problem flere år i træk. I forbindelse med budgetforliget for 2019 fik Center for Familie tilført 10 millioner kroner, men nu mangler der igen 14,4 millioner kroner. Her og nu sætter Frederikshavn Kommune dog ikke ind med besparelser for at finde pengene.

- Et enigt Børne- og Ungdomsudvalg har besluttet at se tiden an. Ikke mindst på baggrund af, at den udarbejdede belysningsrapport har anvist muligheder, som kan være med til at bevæge økonomien i den rigtige retning. Og så er det soleklart for et enigt udvalg, at budgetoverskridelsen på familieområdet ikke skal komme til at influere på budgetterne på skoler, daginstitutioner og klubber. Det vil vi ikke. Her har vi nok at bruge vores penge til. Og bruges skal de - hver en krone, siger formand Anders Brandt Sørensen (A).

Men hvorfor mangler kommunen år efter år penge på familieområdet?

- Det er et meget svært område, hvor vi ikke kender udgifterne ved årets start. Vi har med ulykkelige skæbner at gøre, og det er svært at planlægge. Vi er inde i ånd spiral, hvor vi erkende, at Frederikshavn Kommune har et problem med dette områdes målgruppe, udtaler Anders Brandt Sørensen.

Han glæder sig over, at der i Center for Børn og Skole forventes et mindreforbrug på 2,1 millioner kroner. Direktørens område forventer ligeledes et mindreforbrug på 700.000 kroner. Alt i alt ser der p.t. ud til at mangle 11,5 millioner kroner.

- Vi glæder os trods alt over, at tre ud af udvalgets fire områder holder sig inden for den budgetterede ramme. Det udløser en vis fortrøstning. Ikke fordi budgetterne på områderne giver anledning til at forvente guld og grønne skove. Men det er et godt udgangspunkt for, at vi kan løfte blikket og overveje fremtiden. Der er lys for enden af tunnelen, vurderer B&U-formanden.

Når udvalget vælger at se tiden af med merforbruget på familieområdet, skyldes det altså, at en længe ventet belysningsrapport anviser muligheder, som kan være med til at bevæge økonomien i den rigtige retning.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close