Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.06.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Per Aarsleff A/S skal igen udvide Skagen Havn

Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn, Christian Trier, afdelingsdirektør Per Aarsleff A/S, og Niels Arnold Lund, bestyrelsesformand for Skagen Havn.
Skagen Havn har valgt Per Aarsleff A/S som entreprenør på etape 3-udvidelsen af havnen. Udvidelsen er den største i havnens historie og forventes at koste 500 millioner kroner.

 

Stemningen var i top, da Skagen Havns bestyrelsesformand og havnedirektør i dag underskrev kontrakten for etape 3-udvidelsen med entreprenør Per Aarsleff A/S, der er fundet blandt fire ansøgere i et EU-udbud.

- Per Aarsleff A/S er valgt efter et grundigt gennemsyn af de indkomne udbud. Aarsleff leverede bedst på parametrene om pris, tekniske løsninger og udførelse samt tidsplan og organisation. Vi kender Aarsleff godt, og de kender havnen, da de også har forestået etape 1 og etape 2. Så vi ser frem til samarbejdet og igangsættelsen af den største udvidelse i havnens historie, siger Niels Arnold Lund, bestyrelsesformand for Skagen Havn.

Per Aarsleff A/S samarbejder om opgaven med Rohde Nielsen A/S, Sweco A/S og VG Entreprenør A/S.

- Vi er meget begejstrede over at være tildelt opgaven, som i vores regi har været undervejs siden november. Vi har sat gang i de første beregninger, vi er i gang med planlægningen, og vi er ved at finde de store gravemaskiner frem til opgaven. Det er vores mål, at vi allerede om få uger kan se de første entreprenørmaskiner og uddybningsfartøjer på havnen, siger Henrik Rasmussen, afdelingsingeniør hos Per Aarsleff A/S.

COWI er Skagen Havns byggerådgiver på projektet.

Havneudvidelsen bliver den hidtil største i Skagen og forventes at beløbe sig til 500 millioner kroner. Investeringen kommer efter et år med rekorder for Skagen Havn på flere af kerneforretningsområderne.

- Sidste år slog Skagen Havn omsætningsrekord samtidig med, at vi kunne byde velkommen til et rekordstort antal krydstogtgæster, se stor fremgang for godsomsætningen og igen slå danmarksrekord med landede fisk til en værdi på mere end én milliard kroner. Investeringen i havneudvidelsen skaber rammerne for flere gode resultater fremover særligt for vores forretningsområder fiskeri og fiskeindustri samt gods, siger Willy B. Hansen, adm. direktør for Skagen Havn.

Skagen Havn har defineret rammer og minimumskrav til udvidelsen, og her indenfor har byderne givet deres bud på løsninger. Per Aarsleff A/S udvider en af de nye kajer med 77 ekstra meter, så de nye faciliteter byder på godt 1000 meter ny kaj, 190.000 kvadratmeter baglandsareal og vanddybder på 11 og op til 13 meter langs kaj.

Første spadestik til havneudvidelsen vil blive taget fredag 28. juni, hvor byen, havnens kunder og havnens samarbejdspartnere er inviteret.

Fakta etape 3
• 190.000 m2 nyt landareal – heraf 155.000 m2 til udlejning
• 1050 meter ny kaj
• Vanddybde 10-13 meter ved kaj
• Større vanddybde i indsejlingen (vanddybde øges fra 12 til 16 meter)
• Større vanddybde ved krydstogtskajen (vanddybden øges fra 11 til 12,5 meter)
• Væsentligt forbedret besejlingsforhold til Østhavnen (bredere indsejling)

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close