Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.08.2019 | Af: Michael Frederiksen

Jerup Strand: To nye analyser viser forurening

Udvalgsformand Mette Hardam håber, at det eksterne rådgivningsfirma kan bruge de nye analyser til at gøre kommunen klogere på årsagen til forureningen.
To gange ud af to mulige  i juli er der fundet forurening ved analyser foretaget i vandløbssystemerne, der har udløb i nærheden af Jerup Strand.


 

Det er umiddelbart en skidt nyhed for den hårdt prøvede strand,  men Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune håber, at de nye analyser kan opklare mysteriet om de tarmbakterier, som gør, at kommunen fraråder badning på Jerup Strand.

- Indtil nu har det været sådan, at vi ikke rigtigt ved, hvad vi leder efter. Som en bil med periodisk fejl, men på værkstedet er fejlen der aldrig. Nu har vi et par friske analyser, hvor der specielt i prøverne foretaget 31. juli er fundet ret høje kimtal. Måske betyder det, at rådgivningsfirmaet kan gøre os klogere på årsagen til forureningen, siger Mette Hardam (V), formand for Plan- og Miljøudvalget.

Det vides ikke, om forureningskilden er mennesker, svin eller kvæg.

Ved analysen 31. juli - foretaget efter en del nedbør - er der konstateret høje kimtal i en prøve udtaget i Solvangsgrøften med udløb nord for Jerup Strand, og i en prøve fra Kragskov Å med udløb syd for Jerup Strand. Ved en analyse foretaget 11. juli - denne gang i tørvejr - er der fundet tegn på
forurening i to prøver taget i Jerup Å nedstrøms Jerup by.

Jerup-borgerne er frustrerede over, at deres normalt badevenlige strand har mistet sin eftertragtede status. Det forstår politikerne godt.

- Jeg vil gerne understrege, at ikke én eneste ønsker, at Jerup Strand ikke skal være badevenlig. Personligt er jeg ikke bange for at bade på Jerup Strand, men vi bliver nødt til at tage denne sag alvorligt. Vi vil ikke stå med håret i postkassen og blive beskyldt for, at vi ikke gør noget for at finde forureningskilden. Vi gør rent faktisk meget, og ingen i kommunen har sovet i timen, understreger Mette Hardam.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close