Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.08.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Fiskevirksomhed afsløret i grov fusk med laks

- Vi lægger os fladt ned, udtaler medejer Nils Nordmann(t.h.) til Ekstra Bladet, som her ses i selskab med CFO for Prime Ocean, Carsten Frydkjær.
Anerkendt fiskevirksomhed fra Skagen, Prime Ocean, er blevet afsløret i at have fusket med dato-mærkning af 20 tons norsk laks fra 2017, som senere hen er blevet solgt som dansk laks fra 2019. I alt har det betydet bøder til Prime Ocean, på op imod 200.000 kr. 

 

Ekstra Bladet skriver i dag, at den nordjyske fiskevirksomhed, Prime Ocean, der tilbage i maj under et rutinemæssigt kontrol fra fødevarestyrelsen, blev optaget i færd med at ændre holdbarhedsdatoerne for et parti laks. Selv samme parti laks, var oprindeligt norsk og fra 2017, men var blevet ændret til at være dansk og fra 2019. Både en medarbejder og en direktør fra Prime Ocean fortalte kontrollørerne, at laksen ikke var blevet solgt - hvilket senere viste sig at være en løgn. 

En rum tid efter fandt kontrollørerne selv samme laks i køledisken hos Aldi, hvorfor Fødevarekontrollens Rejsehold rykkede ud på razzia hos Prime Ocean, i Skagen. Under razziaen lå det klart, at der også var blevet fusket med MSC-mærkning af et parti torsk. 

Ekstra Bladet har talt med chefen for Fødevarekontrollens Rejsehold, Michael Rosenmark der var klar i mæglet: 

- Der er tale om grove og alvorlige overtrædelser af lovgivningen. Prime Ocean gamblede med forbrugernes helbred, da de købte et stort parti frosne laks fra en anden virksomhed, som havde vurderet, at det af hensyn til væksten af listeria var holdbart i 48 timer efter optøning, siger chefen og tilføjer:

- Alligevel forlængede de holdbarheden til 28 dage og solgte det videre. 

Ekstra Bladet har ligeledes forsøgt, at få en udtalelse fra Prime Ocean, som for disse forseelseler fik bøder for næsten 200.000 kr. Medejer Niels Nordmann udtaler: 

- Vi lægger os fladt ned. Vi havde misforstået reglerne, og det er der nu ændret på. Vi har haft en fin dialog med fødevaremyndighederne om reglerne. Dem lever vi op til nu. 

 

BillederTilføj billede


FOTO: Lars Andersen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close