Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.10.2019 | Af: Dina Buus-Hansen

Psykolog: iPad skal ikke bruges som en sutteklud

Tirsdag aften var der paneldebat på Frederikshavn Bibliotek. Temaet var teknologi, og det var andet end blot dimsedutter, der var emnet.

 

Biblioteket i Frederikshavn var tirsdag og onsdag i denne uge igen hjemsted for et samtidsrelevant emne. Denne gang var det "teknologien" og dets udvikling. På festivalens første dag var der lagt op til teknologi i mange former, heriblandt i hjemmet, familien, virksomheden og i vores kommune.

Debatpanelet bestod af borgmester Birgit S. Hansen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Anders Broholm, psykolog Ulla Dyrløv, skribent og aktivist Peter Kofod, iværksætter og virksomhedsejer Jacob Risgaard (Coolshop), direktør Niels Rask (NS System) og forsker Simon Bøgh (AAU). Med den charmerende og velforberedte Mads Christensen ved roret var der lagt op til en aften med både grin og alvor.

Denne aften kom panelets deltagere ligeledes ind på de udfordringer, vi som samfund står over for, hvor teknologien kan være både en løsning og en forhindring på selvsamme udfordringer. Ud over deltagerne fra den politiske scene, Birgit Hansen og Anders Broholm, gav blandt andre Nils Rask og Jakob Risgaard erhvervslivets syn på teknologiens fordele og ulemper.

Et andet input til debatten denne tirsdag aften var fra børnepsykolog Ulla Dyrløv, der gav sit syn med i diskussionen set fra familiens skød.

- Sociale medier og hektiske computerspil kan være en del af forklaringen på, at så mange børn og unge er i mistrivsel. Mens vi taler om, hvor galt det kan gå, skulle vi hellere sørge for at blive en del af vores børns digitale liv, mener psykolog Ulla Dyrløv.

Psykologen, der er kendt fra TV2, siger, at børn ikke må overstimuleres, og at det er bedre, at de lærer at kede sig eller gøre rent sammen med mor og far end at bruge en skærm.

- Et barn skal ikke være alene i mere end 1,5 til 2 timer om dagen med en skærm. Hvis mor eller far sidder ved siden af, gør det til gengæld ikke noget, at dét antal stiger. Men mor og far skal sidde ved siden af, var et af Ulla Dyrløvs synspunkter.

Man skal undlade at bruge skærmen som en sutteklud og i stedet læse højt med sit barn. Med over 100.000 bøger, magasiner og andet læsestof på aftenens sted var sidstnævnte en velkommen note.

Konklusionen på aftenens debat var ikke entydig, men dog var der konsensus om, at flere ting skal gå op i en højere enhed, og at der ikke er én løsning på samfundets udfordringer såsom børns trivsel, arbejdspladser og klimaet, men at man skal huske på alle områder, når det kommer til teknologien som en løsning.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Dina Buus-Hansen

FOTO: Dina Buus-Hansen

FOTO: Dina Buus-Hansen

FOTO: Dina Buus-Hansen

FOTO: Dina Buus-Hansen

FOTO: Dina Buus-Hansen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close