Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.10.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Istølt får nyt navn i 2020 og vil udvide med en dag

Fra dette års stævne ses Finnur Messi Svarvasson og Kristall frá Búlandi. Foto: Andreas Hejndorf
Torsdag 10. oktober kl. 18.00 begynder billetsalget til Istølt 2020 i Frederikshavn, som har fået nyt navn. Billetsalget plejer at være en hektisk affære, idet der på blot nogle få timer sidste år blev solgt 800 billetter. 

 

Istølt er den begivenhed i Frederikshavn, som på det sportslige område skiller sig mest ud fra hverdagen i Frederikshavn. I al sin enkelthed fordi sporten med islandske heste bringes ind på isen i Iscenter Nord.

Ja, du læste rigtigt. Nogle af verdens bedste ryttere og heste samles nemlig hver vinter i Frederikshavn til det, der nu fremover hedder NORDIC ICE GAMES by Istølt Frederikshavn.

Som navnet signalerer, er der en nordisk stemning i Iscenter Nord, når både dansk, svensk, norsk, finsk, islandsk, tysk, engelsk og andre sprog kan høres i den tætte stemning, der blandes med musik, lysshow, topheste og spænding, når der løbes pas henover isen.

Det nye navn hænger sammen med en strategi om, at begivenheden skal trække flere svenske og norske naboer til Frederikshavn til en "only in Frederikshavn"-event, når der om vinteren bydes ind til den årlige top-hesteevent ON ICE.

- Vi har arbejdet hårdt på at synliggøre Istølt Frederikshavn udenfor Danmark. Vores dyre livestreaming, som vi producerer hvert år, er i dag oppe på mere end 30.000 seere. 74 procent er danske, svenske og norske seere. Det er de sidste to seergrupper, som vi håber på at kunne trække endnu flere af til Frederikshavn på weekendophold i forbindelse med NORDIC ICE GAMES, forklarer arrangør Jan Michael Madsen.

Frederikshavn har muligheden for at sætte sig totalt på fænomenet Istølt.

- Vi har et unikt iscenter i sin konstruktion til dette med to sammenhængende ishaller. Og så passer det godt til byens image. Det er lidt råt, der er nordisk natur og tempo over det, og så er der masser af hestekræfter i, både på isen og omkring iscentret, når de helt store 4x4 trækkere kommer til byen med heste i den helt dyre ende, siger Jan Michael Madsen.

Han lægger ikke skjul på, at det er nødvendigt med et stærkt lokalt samarbejde og en del nytænkning, hvis det skal lykkes at forløse det store potentiale, der er i denne specielle begivenhed, som Frederikshavn er alene i Danmark om at tilbyde.

- Vi arbejder denne gang med et mål om at kunne udvide NORDIC ICE GAMES 2020 til at strække sig over to dage, blandt andet ved at tilkoble en åben cup for eliten blandt sportens juniorryttere og så afvikle dette dagen før det store brag. Om det lykkes, ved vi om et par måneder, vurderer Jan Michael Madsen.

NORDIC ICE GAMES afvikles 1. februar 2020 - og altså muligvis med en lille tyvstart fredag 31. januar. Køb billet her.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Andreas Hejndorf

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close