Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.10.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Onsdag: Hjertestarterdag markeres i Føtex Fr.havn

Ved du, hvordan du redder liv? Hjerteforeningen markerer i Frederikshavn i efterårsferien den internationale Hjertestarterdag.

 

Kom med til Hjertestarterdag på Frederikshavn Rådhus, hvor der vil være en lille udstilling af Hjerteforeningens lokale aktiviteter. Der vil også være en "Giv Liv"-instruktør tilstede og fortælle om Hjerteforeningens tilbud om det gratis "Giv Liv"-kursus, som gælder alle borgere over 12 år.

- Vi har spurgt hele byrådet, om de kunne tænke sig et "Giv Liv"-kursus. Fire meldte sig, og vi fik besøg af Arne Hansen fra lokalradioen, som optog hele seancen og også deltog i kurset. Instruktør Erik Seerup og jeg mødte op sammen med Sonja la Cour som er en af vores uddannede blodtryksmålere, trykket så pænt ud, fortæller Jørgen Christensen, formand for Hjerteforeningen Frederikshavn.

De fire byrådsmedlemmerne, som deltog i kurset, var Bent H. Pedersen (S), Ida Skov (EL), Jytte Høyrup (V) og Mette Hardam (V).

Bent H. Pedersen: 
- Det er vigtigt, at flest mulig lærer den grundlæggende livredder funktion i "Giv Liv", og at der kommer hjertestartere overalt.

Ida Skov:

- "Giv Liv"-kurset kan varmt anbefales. For mig gør det forskellen fra ikke at turde til at turde at give den nødvendige og måske afgørende hjælp.

Jytte Høyrup:
- Det var meget givende at få genopfrisket genoplivningsprocessen. "Giv Liv" var et super forløb - forklaret på en let og forståelig måde.

Mette Hardam:
- Hjertet er vores vigtigste motor. Jeg har personligt haft hjertestop inde på livet flere gange. Vi mistede min svigermor til hjertestop for syv år siden, hvilket gav mig behov for at arbejde for at sikre vores lokalsamfund i forhold til at få opsat en hjertestarter. Min svigerfar overlevede hjertestop i april, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle have genopfrisket kurset.

Du kan også møde Hjerteforeningen Frederikshavn onsdag 16. oktober fra kl. 10-16 på Hjertestarterdagen på første sal hos Føtex Frederikshavn. Instruktører viser, hvordan man yder genoplivning og bruger en hjertestarter.

Til den årlige Hjertestarterdag kan du deltage i et væld af gratis aktiviteter, som ruster børn, unge og voksne til at hjælpe, hvis de skulle blive vidne til et hjertestop. Dagen markeres i hele landet og sætter fokus på, at alle kan redde liv med simple teknikker og hurtig reaktion.

Instruktørerne fra Hjerteforeningen Frederikshavn viser, hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt til en person, som er faldet om med hjertestop. Man kan afprøve sine færdigheder på en genoplivningsdukke, og alle kan være med – børn kan yde genoplivning fra cirka 12-årsalderen, og alle kan ringe 1-1-2 - også mindre børn. Instruktørerne er klar til at fortælle om gode redskaber, som er med til at redde liv, eksempelvis landets førstehjælperordninger, ligesom man kan teste sin viden om genoplivning i årets quiz.

- Vi står klar til at møde frederikshavnere og byens gæster, og vi glæder os til at snakke med dem om genoplivning, siger Jørgen Christensen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

FOTO: Presse

FOTO: Presse

FOTO: Jørgen Christensen

FOTO: Jørgen Christensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close