Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.11.2019 | Af: Michael Frederiksen

Bedste ABBA siden ABBA - hitparade i Arena Nord

Katja Nord og Camilla Dahlin optrådte første gang i Frederikshavn helt tilbage i 1998.
"THE SHOW - a tribute to ABBA" gæstede fredag aften Arena Nord med hele 24 sangere og musikere på scenen. 26 numre blev det til i løbet af de to en halv time, som koncerten varede, og det fortæller alt om ABBA's status og popularitet, at over 20 af sangene går under betegnelsen "kæmpe hits".

 

I første afdeling hørte vi blandt andet "Waterloo", "Mamma Mia", I Do, I Do, I Do, I Do, I Do", "Fernando", "SOS", "Honey Honey", "Ring Ring", "Money Money", "Chiquitita" og "When I Kissed The Teacher".

Her var publikum noget tilbageholdende for at sige det pænt.  Det blev MEGET bedre i anden afdeling, hvor de fleste af sangene fik hovedparten af de 1200 publikummer op fra stolene. Mere af det næste gang, tak.

I anden afdeling hørte vi sange som "Voulez Vous", "Take A Chance On Me", "Super Trouper", "I Have a Dream", "The Winner Takes It All", "Gimme! Gimme! Gimme!", "Summernight City", "Dancing Queen", "Does Your Mother Know" og ekstranummeret "Thank You For The Music".

En vaskeægte hitparade, som Waterloo - det hedder bandet - flankeret af 11 dygtige musikere fra The National Symphony Orchestra of London, dirigeret af Matthew Freeman, fremførte med stor dygtighed, energi og glæde. Med på årets turné er også den legendariske saxofonist Ulf Andersson, der turnerede med det originale ABBA og som komponerede musikken til "I Do, I Do, I Do, I Do, I Do" sammen med det originale ABBA-medlem Benny Andersson. Saxofon er et vidunderligt instrument. Det hørte vi i flere af aftenens sange.

Det er forståeligt, at den officielle internationale ABBA-fanklub betragter "THE SHOW - a tribute to ABBA" som det "absolut bedste ABBA siden ABBA". Det ikke bare endnu en billig look-a-like hyldest til ABBA. Det, der adskiller THE SHOW fra mængden af kopier, er først og fremmest de to kvindelige forsangere, der ikke bare ligner originalerne, men som også synger så meget Agnetha og Anni-Frid.

Camilla Dahlin og Katja Nord blev castet, efter at de vandt et stort svensk talentshow, hvor de optrådte som ABBA-pigerne. Nu rejser de rundt i hele verden med "THE SHOW - a tribute to ABBA". Alene i år har de turneret i blandt andet Brasilien, Uruguay, Tyskland, Polen, Ungarn, Østrig, Tjekkiet, Holland, Belgien, Sverige, Danmark, Kina, Singapore, Norge, Argentina, Peru, Chile og USA.

De mest hardcore ABBA-fans i Frederikshavn husker måske, at Camilla Dahlin og Katja Nord i 1998 optrådte sammen med Waterloo på Knivholt. Det var "Frække Frants", Frants Frantsen, som sammen med Ole Schüsler hentede dengang ukendte Waterloo til byen, fordi de havde hørt dem på en skiferie i Sverige.

Fredagens koncert i Arena Nord bød også på en uforglemmelig oplevelse til 28 piger fra Nordstjerneskolens kor. De var på scenen på to gange og sang kor på sangene "I Have A Dream" og "Thank You For The Music".

En skøn aften i Arena Nord. Vi giver 5 ud af 6 stjerner for den musikalske oplevelse, men publikum får kun 3 stjerner, og det udelukkende på grund af fint comeback i anden afdeling.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Anna, Elena og Augusta fra Nordstjerneskolen

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close