Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.12.2019 | Af: Marcus Linkhorst

Minimumsnormeringer: Lykke og Brandt jubler

Christina Lykke: - Det har været en stor hjælp, at forældregrupperne har holdt gryden i kog og bevaret fokus på området. Foto: Helle Hornshøj
- Det vil betyde flere ressourcer til vores børn, og det glæder mig helt vildt.

 

Sådan lyder reaktionen fra byrådsmedlem Christina Lykke (SF), efter at finansloven for år 2020 netop er landet efter nogle maratonforhandlinger med tovtrækkeri.

Minimumsnormeringer er en del af den finanslov, som SF snakkede meget om i valgkampen. Det glæder derfor SF’s enlige byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune, Christina Lykke, at der nu indføres minimumsnormeringer.

Minimumsnormeringer. Minimumsnormeringer. Og lidt mere minimumsnormeringer. Det var, hvad SF’s valgkamp bestod af - og faktisk også efter valgkampen. De vil have indført minimumsnormeringer. Ifølge den finanslov regeringen og støttepartierne netop har præsenteret, vil det være indfaset helt i 2025. Det glæder Christina Lykke sig over.

- Man går selvfølgelig i sådan en forhandling og er lidt nervøs for, om ens parti får forhandlet det hjem, som man ønsker. Jeg har fulgt mine partikollegaer tæt og ved, hvor benhårdt de har kæmpet for hver en krone i denne finanslov. Vi har i de seneste år set forringelser på velfærd igen og igen. Nu er skuden vendt, og man vil en anden retning. Det kan godt lyde som langt ude i fremtiden med fuld indfasning af minimumsnormeringer i 2025, men vi starter allerede i 2020, og det er godt. Det vil betyde flere ressourcer til vores børn. Det glæder mig helt vildt, siger Christina Lykke (SF) til Kanal Frederikshavn og forsætter:

- Det har været en stor hjælp, at forældregrupperne har holdt gryden i kog og bevaret fokus på området. Jeg ved godt, at træerne ikke gror ind i himlen, men det er et vigtigt skridt for børnene.

Også formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune, Anders Brandt Sørensen (S), jubler over aftalen om minimumsnormeringer, selv om han endnu ikke ved, hvad det betyder for Frederikshavn Kommune.

- Det er enormt glædeligt, at regeringen med støttepartierne har opprioriteret børneområdet. Det er stadig for tidligt at sige, hvad det konkret betyder for vores kommune. Det vil vi bruge de kommende dage på at få klarlagt. Det rører imidlertid ikke ved, at det er en glædens dag. Dejligt med en regering, der holder hvad de lover, udtaler Anders Brandt Sørensen til Kanal Frederikshavn.

Minimumsnormeringerne betyder, at der skal være en voksen pr. tre børn i vuggestuen og en voksen pr. seks børn i børnehaven. Minimumsnormeringerne vil være indfaset i 2025.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close