Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.05.2012 | Af: Leif Jensen

Jesper Jarlsberg og Ronni Strøm i Maskinhallen

Jesper Jarlsberg og Ronni Strøm optrådte også sammen i gågaden påskelørdag. Foto: Helle Hornshøj
Han er familiefar, bankmand og så er han også sanger og guitarist. Han er 35 år og fra Frederikshavn, og selvom han har spillet et hav af koncerter, så skal han i morgen aften prøve noget, han aldrig har prøvet før. Jesper Jarlsberg er navnet, og sammen med Ronni Strøm danner de to herrer rammen om en musikalsk oplevelse i Værkstedet i Maskinhallen. 

- For mit vedkommende er det min første "rigtige" koncert - og første gang jeg ikke bare er ude og optræde solo med mine sange. Vi deler koncerten op, så det i det første sæt er mig og mine sange, vi fremfører, mens andet sæt bliver Ronnis sange. Med hensyn til mit, så bliver det både akustisk og også med fuld band, fortæller Jesper og forklarer, at det er Ronnis band, de har med sig på scenen.

- Oprindeligt var planen, at vi skulle skiftes til at fremføre en sang, sådan lidt songwriter-agtigt. Men da vi kom til at arbejde lidt mere på det, så kunne vi godt se, at det nok blev lidt større. Ronni har jo hans nye tredje skive godt på vej, så den vil han gerne ud og præsentere sangene fra.

Jesper startede med at spille guitar først som 18-årig og grunden til, at det lige pludselig blev til noget med musikken i hans verden skal tilskrives en kammerat, som han gik på handelsskolen med.

- En dag jeg var oppe ved ham, så hang der en guitar på hans væg. Den viste han mig lige tre greb på, og så er det også sådan, at min far er gammel guitarist, så der har altid stået en guitar derhjemme. Så den begyndte jeg at øve mig på, og så gik det langsomt fremad, men jeg har aldrig haft en times undervisning, fortæller han og lyser op i et smil.

Mødet med Jesper Jarlsberg finder sted på Jolly Butcher i midten af Frederikshavn. Bartenderen spiller terninger med tre gæster oppe i baren. Han klarer hurtigt vores bestilling og vender straks tilbage til spillet. Vi sætter os ved bordet lige ved siden af spilleautomaterne ved vinduet ud mod gågaden.

Jesper fortæller, at han og Ronni Strøm kender hinanden fra musiklivet i byen og det var sådan, at han tit spillede nede på Baghus-caféen i de dage, hvor Ronni ejede stedet. At de to herrer så nu her skal dele om en koncertoptræden er egentligt musikchef Kasper Bondes idé. 

- Jeg har tidligere spillet som opvarmning for større navne i Det Musiske Hus, og på et tidspunkt kom Kasper og spurgte, om det ikke var på tide, at jeg lavede min egen koncert og delte den med Ronni.

Ronni var klar med det samme, og det var rent faktisk sådan, at han på det tidspunkt var i fuld gang med X factor-projektet. Jesper forklarer, at sådan et eventyr med det populære fredagsunderholdning ikke er noget for ham.

- Det er ikke noget, jeg kunne tænke mig at deltage i. For det første er det ikke den slags musik, de programmer ender i, som jeg gerne vil lave. Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg gerne vil ud og spille musik, men der hvor jeg er i livet, så kan jeg ikke tillade mig at satse al den tid på det, forklarer han og indrømmer også overfor sig selv, at han er for meget tryghedsnarkoman og at han er alt for glad for familien til at være så meget væk, hvis eventyret skulle blive for alvor langt.

- Rent musikalsk supplerer vi hinanden godt og kommer meget fra samme stil med country og folk-agtige toner. Ronni har lagt sin stil klar, og han har været meget inde over for at arbejde med min stil. Han har givet mig meget god input til mine sange. Noget af det er der blevet pyntet gevaldigt på, men andet sad lige i skabet. Jeg kan godt tillade mig at sige, at jeg har et par sange, som mange folk her i byen kender, og dem skulle vi selvfølgelig ikke røre. Men med alt andet er det rart at få nogen andre ører på, forklarer Jesper, der stadig mangler at få sine første sange udgivet.

Country-musikken fornægter sig ikke hos Jesper Jarlsberg. Den slags musik har en helt særlig plads i hans sind, men han mener nu ikke, at han vil tage en cowboyhat på, når han er på scenen i Maskinhallen.

-  Men for første gang inden en optræden, er jeg virkelig i syv sind over, hvad jeg skal tage på. Jeg kan slet ikke finde ud af, hvilken slags tøj jeg skal have på, griner Jesper og fortæller med et glimt i øjet, at han overvejer at få fat i en stylist.

Dermed er der lagt an til ægte hjemmelavet musik med stor mulighed for at få sig en gevaldig én på opleveren. Det hele bliver serveret af to lokale herrer, som glæder sig rigtigt meget til at vise det, de kan.

Udover de to er Bjørn Sørig, Jimmy Guldbæk, Dennis O. Nielsen og Thomas Vadman med på scenen, når festen går i gang lørdag aften i Værkstedet i Maskinhallen.

Læs mere her.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close