Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.11.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

11 procent af kommunens skov er urørt natur

En markant andel af skoven i landets nordligste kommune er i dag vild og urørt. Og kommunen arbejder på at øge mængden af naturskov yderligere

 

11,5 procent af Frederikshavn Kommunes samlede skoveareal er i dag urørt skov. Andelen af vild skov i landets nordligst beliggende kommune er dermed markant højere end landsgennemsnittet på mellem 0,4 og 2 procent. Mere urørt skov og vild natur kan desuden være på vej i kommunen.

- Vi arbejder med planer om at omlægge mere af vores kommuneareal til vild natur. Det er en vigtig brik i vores strategi for at opnå en øget biodiversitet og for at styrke vores klimaindsats, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Den høje andel af vild natur i Frederikshavn Kommune er ingen tilfældighed, men derimod resultatet af en langsigtet strategi. Man lagde for eksempel 11 procent, svarende til 800.000 kvadratmeter, af kommunens skovareal ud til urørt skov i 2009. Den urørte skov er friholdt fra menneskelige indgreb, og de naturlige processer er her sluppet fri. Det giver blandt andet besøgende mulighed for at opleve en række sjældne dyr og planter. Og med tiden vil skoven her udvikle et urskovspræg med masser af forskellige arter på samme sted.

Den kommunalt ejede urørte skov i Frederikshavn Kommune har netop fejret 10 års jubilæum, og mange dyr, planter og svampe har etableret sig i skovarealet såsom ravne, oddere, isfugle, glenter, ugler og grævlinger m.m. Ud over den vilde og urørte natur er yderligere 23 procent, svarende til 1.600.000 kvadratmeter, udlagt til såkaldte biodiversitetsarealer med søer, hede, egekrat, mose og græsningsskov. Her er naturen det primære driftsformål, og det eneste indgreb her er naturpleje for at sikre, at disse sårbare naturtyper ikke forsvinder.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close