Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.01.2017 | Af: Michael Frederiksen

130.000 kroner til projekt med foreningsplaymaker

FUF vil have ildsjæle fra foreningslivet til at bidrage med undervisning i folkeskolen. Foto: Michael Pennerup
Frederikshavn Ungdoms Fællesråd får 130.000 kroner af kulturministeriet til projektet "Broen mellem skole og fritids- og foreningslivet", hvor der skal bruges en foreningsplaymaker.

 

Ministeriet modtog i alt 98 ansøgninger. Der gives samlet set et tilsagn på 1.979.855 millioner kroner fordelt på 25 projekter. FUF's bevilling er den næststørste af alle.

- Vi er meget stolte over, at netop FUF's projekt er kommet igennem nåleøjet, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang med projektet. Det er en fantastisk mulighed for at udbygge et helt unikt samarbejde mellem foreningslivet og Den Kommunale Ungdomsskole, mener FUF-formand Henrik Carlsen.

"Broen mellem skole og fritids- og foreningslivet" arbejder med to spor. Det første handler om at gøre samarbejdet mellem skole og fritids- og foreningslivet nemmere for forenings- og fritidslivet, mens det andet spor handler om at synliggøre fritids- og foreningslivets mangfoldige palette af tilbud.

Til det formål ønsker FUF en foreningsplaymaker. Der er ikke tale om en nyoprettet stilling. FUF vil have Ungdomsskolen til at påtage sig ansvaret.

- I Frederikshavn Kommune har vi allerede gode erfaringer med at etablere et samarbejde mellem skolen og enkelte store og ressourcestærke foreninger. Det er disse erfaringer, som foreningsplaymakeren skal bygge videre på og udbrede til de mindre foreninger, således mangfoldigheden i foreningslivet synliggøres og inddrages i folkeskolen, fortæller Henrik Carlsen.

FUF forestiller sig en projektperiode på et år. Herefter skal projektet være selvkørende ved, at skolerne betaler for forenings- og skoleforløbene.

- Ildsjæle fra foreningslivet kan nu bidrage til undervisningen i skolerne, og Ungdomsskolen kan hjælpe med at formulere lærings- og kompetencemål og beskrive undervisningsplaner. Det bliver rigtig godt, håber Henrik Carlsen.

Han glæder sig desuden over, at den landsdækkende paraplyorganisation Dansk Ungdoms Fællesråd vil følge og vejlede i projektet og også medvirke til at sætte foreningslivet i Frederikshavn Kommune på landkortet.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close