Gå til hoved-indhold
19. juni 2016 - kl. 05.06

14.264 bruger nu MobilePay i Frederikshavn

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Filialdirektør Per Højsgaard: - Vi oplever, at flere og flere betaler de daglige indkøb med MobilePay. Det kræver selvfølgelig lidt tilvænning.
Af: Kanal Frederikshavn

Danske Banks populære betalingsløsning, MobilePay, runder nu endnu en milepæl. På tre år har løsningen nemlig fundet vej til tre millioner danskeres telefoner. I Frederikshavn gælder det 14.264. 

Måned efter måned sætter MobilePay nye rekorder for brug og omsætning. Antallet af registrerede brugere er nu over tre millioner, og hver dag vokser tallet med 1500. Samtidig bliver appen ved med at ligge i Top 3 i App Store. I Frederikshavn er borgerne ligesom resten af danskerne begejstrede for MobilePay, og 14.264 har appen på mobilen. Og antallet af transaktioner i Frederikshavn ligger nu på 212.885 alene for i år.

- Vi er meget glade for, at så mange danskere fortsat downloader og bruger MobilePay. Samtidig er det interessant at se, hvordan betalingsløsningen breder sig med rekordfart til både webshops og fysiske butikkerne, siger Per Højsgaard, filialdirektør i Danske Bank i Frederikshavn.

3700 webshops tilbyder nu at betale med MobilePay, mens det gælder over 25.000 erhvervsdrivende.

I takt med udviklingen fortsætter MobilePay med at slå sine egne rekorder. 30. april var der 738.000 transaktioner på en enkelt dag, mens største omsætning på en dag nu er 257 millioner kroner. Antallet af overførsler for april slog også rekord med 13,6 millioner transaktioner – til sammenligning er der i gennemsnit 15 transaktioner pr. bruger i Frederikshavn, mens det gennemsnitlige beløb, der overføres med MobilePay i Frederikshavn er 255 kroner.

Stærkeste tendens har længe været væksten i de mobile erhvervsbetalinger. Alene i april gennemførte danskerne over 2,6 millioner betalinger med MobilePay i forretninger. Og hos de større kæder er der ved kasserne nu taget over 20.000 kontaktløse MobilePay-brikker i brug. Ifølge Per Højsgaard er det især de steder, at MobilePay nu slår igennem.

- Vi oplever, at flere og flere betaler de daglige indkøb med MobilePay. Det kræver selvfølgelig lidt tilvænning, men de fleste kunder melder tilbage, at det er nemt, når de først har prøvet, siger Per Højsgaard.

Når du skal betale ved kassen, kommer beløbet automatisk frem på din mobil. Det eneste, du skal gøre, er at godkende betalingen i appen. Så på den måde er løsningen fuldt ud konkurrencedygtig med kort.

I takt med, at flere og flere tilbud løbende dukker op til MobilePay-brugerne, bliver det ifølge Per Højsgaard også mere og mere interessant for virksomhederne. Senest er der for eksempel kommet et nyt MobilePay Bonus-program målrettet små og mellemstore butikker. Det betyder, at MobilePay-brugerne kan få mindst fem procent i bonus, når de betaler med MobilePay – vel at mærke i en butik, der tilbyder MobilePay Bonus.

- Jeg håber, at MobilePay Bonus vil brede sig i Frederikshavn Det giver en kontant fordel til forbrugeren, og butikkerne vil omvendt opleve mere loyale kunder, der vender tilbage for at bruge den optjente bonus, siger Per Højsgaard.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...