Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.08.2013 | Af: Lars Gjedsig

160 Bonsai får en kærlig hånd i botanisk have

Michael Frandsen fra Frederikshavn er passioneret Bonsaimand. Ud over egne små træer møder han jævnligt op i Bangsbo Botaniske Have for at give planterne et frisk pust.
En halv snes medlemmer fra Bonsai Kita - landets nordligste Bonsai-klub - møder op i den Botaniske Have i Frederikshavn og vil give havens 160 bonsai et blidt,  men nødvendigt eftersyn.

 

Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavn kan glæde sig over flere end 10.000 forskellige arter i den 7.5 hektar store have. Gennem de seneste syv år er bestanden udvidet med 160 bonsai – det er små træer i skåle – som har fået plads i Bonsaihuset. Det er passet. Men lige nu har de små smukke planter også behov for en kærlig hånd.

Lørdag 7. september møder en halv snes medlemmer fra Bonsai Kita fra tidlig morgen op i Bangsbo Botaniske Have. Blandt dem Michael Frandsen fra Frederikshavn – selv passioneret bonsaimand. Udstyret med professionelt værktøj og med den kyndiges øje på de små træer.

Så længe der er behov om lørdagen, vil medlemmer af Danmarks nordligste klub under Dansk Bonsai Selskab arbejde i og udenfor Bonsai huset. De vil kaste det skarpe blik på det enkelte træ og trække på egne og andres erfaringer med, hvordan der skal stynes og trimmes.

Måske ikke den store videnskab. Men det kræver indsigt, lidt erfaring og stor interesse for at give træerne de bedste betingelser. Det vil være målet. Medlemmerne kaster et kritisk blik på resultaterne. De møder op, når Bangsbo Botaniske Have kan markere sine første 25 år i Frederikshavn i november.

For interesserede vil det være en ide at kigge ind i Bonsai Huset 7. september, hvor man kan se medlemmerne arbejde med de små træer i skåle og måske få en snak og en orientering om en spændende hobby, som startede i Kina for omkring tusinde år siden og senere er udviklet i Japan og gennem de sidste hundrede år også er blevet en passion i Europa og rundt i verden.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Lars Gjedsig

FOTO: Lars Gjedsig

FOTO: Lars Gjedsig

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close