Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.08.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

194.000 kroner i støtte til fritidsaktiviteter

30 familier med 59 børn fra Frederikshavn Kommune er kommet hjem fra Dansk Folkehjælps familieferie i Vigsø, hvor lokalafdelingen i Frederikshavn var arrangør. Nu skal børnene så snart i gang med forskellige fritidsaktiviteter, og det hjælper Dansk Folkehjælp i Frederikshavn også med.

 

- Igen i år har vi besluttet, at vi vil støtte børn mellem 3-17 år til at deltage i fritidsaktiviteter i Frederikshavn Kommune. Det er fjerde år, vi giver støtte til børns fritidsaktiviteter. Støtten kun søges af familier, som fik julehjælp fra Dansk Folkehjælp i 2019, oplyser formand Erik Sørensen, Dansk Folkehjælp i Frederikshavn.

Dansk Folkehjælp har modtaget ansøgninger fra 68 familier med 97 børn, som modtager 2000 kroner pr. barn til økonomisk støtte til fritidsaktiviteter. Det er lidt flere end sidste år, hvor 60 familier og 94 børn fik 188.000 kroner i økonomisk støtte. Den økonomiske støtte kan være hjælp til medlemskontingent af en forening/klub samt til udstyr, som er nødvendigt for at kunne deltage i aktiviteten. Det kan være fodboldstøvler, trøjer, hockeystav, bat, ketsjer, spejderuniform med mere.

Mange ansøgere, som også i 2019 fik økonomisk støtte, har tilkendegivet, at det er en stor hjælp, der giver mulighed for, at deres børn kan dyrke en fritidsinteresse og derigennem samværet og de sociale relationer med jævnaldrende kammerater.

- Jeg er glad for, at vi kan yde støtte til de socialt dårligt stillede og andre svage grupper i Frederikshavn. Det er nu fjerde år, vi giver støtte til børns aktiviteter. Pengene til vores støtte til børnene - det være sig til fritidsaktiviteter, ferieophold og ikke mindst Julehjælpen - kommer i høj grad fra det lokale erhvervsliv takket være den årlige indsats fra vores efterhånden berømte og effektive Erhvervspanel. Hvis vi næste år har økonomiske mulighed, vil vi igen gentage succesen siger Erik Sørensen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close