Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.01.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

2019: Flere til- end fraflyttere på Læsø

Læsø Kommune havde i 2019 en befolkningstilgang på 11 personer, hvis man kun ser på differencen mellem tilflyttere og fraflyttere og ser bort fra nyfødte og dødsfald.


 

Det ændrer desværre ikke ved, at befolkningstallet i Danmarks mindste kommune nu er under 1800. Det er det seneste år faldet fra 1804 til 1793.

I 2019 kom der 128 nye borgere til Læsø, hvoraf otte personer var nyfødte, det vil sige en tilflytning på 120 personer. Heraf er 17 personer under 16 år og 91 personer under 65 år. I 2018 var der en tilgang på 114 nye borgere, hvoraf syv personer var nyfødte, altså en tilflytning på 107 personer.

- Læsø er ramt af en demografi, hvor en stor del af befolkningen er over pensionsalderen, hvilket betyder, at der desværre også dør langt flere, end der fødes. I 2019 var der i alt 30 dødsfald og kun otte fødsler. Ser vi på gennemsnitsalderen for tilflyttere, ligger den på 39 år. Håbet om, at vi kan knække kurven for en stigende gennemsnitsalder, vokser dermed. Læsø er et fantastisk sted at have børn. Der er et hav af fritidsaktiviteter, og naturen ligger ude foran døren. Der er ingen kriminalitet, og nærmiljøet holder øje med hinanden på den gode måde. Børnehuset med vuggestue og børnehave er en af landets bedste og Læsø Skole er en UNICEF-rettighedsskole, udtaler tilflytningskonsulent Stina Andersen, Læsø Kommune.

Læs mere om udviklingen i rapporten for tilflytterservice på Læsø her

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close