Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.02.2018 | Af: Benjamin Terzic

21-årig frederikshavner bag ny uddannelsesguide

Sabina Andersen har selv oplevet at være i tvivl om uddannelsesvalg, og det har motiveret hende til at skrive guiden.
- Jeg valgte efter, hvad der var prestigefyldt, og hvad der kunne give mig en høj løn. Det gjorde jeg, fordi jeg troede, det var det, jeg skulle vælge efter. Men det fandt jeg ud af, på den hårde måde, at det kunne jeg ikke, fortæller Sabina Andersen, som netop har udgivet en bog om at vælge uddannelse.


 

Alt for ofte vælger man uddannelse efter prestige og høje indkomstmuligheder. Det mener den 21-årige frederikshavner Sabina Andersen, som i sin debutbog tager et opgør med dette, og guider folk til at vælge uddannelse på en helt anden måde. Uddannelsesvalg er også blevet radikalt forandret over de senere generationer, og dette er en af drivkræfterne i bogen, fortæller hun:

- Normalt finder man ud af, hvilket arbejde vil man gerne have, og udfra dette vælger man så uddannelse. Vi er gået ind i en tid, hvor det ikke fungerer, fordi de jobs, der er på den anden side, de er så komplekse, og man kan alt i hele verden. Det er helt modsat, end hvad man kunne for 50 år siden, da vores forældre eller bedsteforældre skulle vælge uddannelse. Dengang var der et begrænset antal muligheder. Jeg mener, det er ny tid. Vi har så mange muligheder, så hvordan vælger man i alle de muligheder?

Sabina Andersen tog sin studentereksamen på Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus, og har siden læst på ingeniør-, spansk- og nu sygeplejerskeuddannelsen. Sabina har selv oplevet at være i tvivl om uddannelsesvalg, og dette har motiveret hende til at skrive bogen:

- Jeg har selv haft svært ved at finde ud at vælge uddannelse, så udgangspunktet for bogen har været, at jeg selv har manglet at læse denne bog da jeg var 18 år, og første gang skulle vælge uddannelse.

Bogen er ifølge Sabina en guide, som skal hjælpe folk med, hvilken uddannelse de skal tage. Dette gør hun ved at stille nogle spørgsmål i bogen, som kan hjælpe med at finde frem til, hvad man egentlig brænder for og herefter vælge uddannelse. Sabina har også selv fået spørgsmål, som har fået hende til at reflektere og motivere hende til at skrive bogen, fortæller hun:

- I april sidste år fik jeg et spørgsmål, som lød på: Hvad vil min sjæl gerne, men som mit hoved siger nej til? Og der var mit svar, jeg vil gerne sige op fra mit arbejde, og så vil jeg gerne leve af at hjælpe mennesker.

Bogen Uddannelse i den nye tid, som er en E-bog, kan købes på Sabina Andersens hjemmeside til 275 kroner, men Sabina har lavet et godt nordjysk introtilbud, hvor man til og med søndag kan erhverve sig bogen til 191 kroner. Udover hendes hjemmeside og bog kan man følge med på hendes Instagram, hvor Sabina Andersen garanterer, at man får lyst til at følge sine drømme.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Benjamin Terzic

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close