Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.04.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

24 Hour Challenge i Sæby: 115 skoleelever deltager

Målet er, at alle kommunens skoler deltager næste år.
115 elever fra 7.-9. klasse er med, når Sæbygaardskolen afvikler 24 Hour Challenge fredag til lørdag i Sæby. Her kan de unge skoleelever se frem til et døgn med fysiske og mentale udfordringer, der helt sikkert giver sved på panden - 24 timer i træk.

 

Når borgmester Birgit Hansen kl. 14 skyder arrangementet i gang, vil området omkring Sæbygaardskolen, Sæby Fritidscenter og Sæby Svømmebad summe af liv, aktiviteter og unge mennesker. Her bliver eleverne delt op i hold á fem personer, og hvert hold skal dyste mod hinanden – ikke kun sportsligt med flest antal mål, bedste tid og så videre, men også på hvor godt de samarbejder.

Disciplinerne spænder bredt fra atletik, floorball, håndbold, fodbold, basketball, dans og skydning på landjorden til svømning og kajak-polo i vandet, og der dystes både dag og nat. Svømningen foregår eksempelvis fra kl. 00-03 i Sæby Svømmebad.

Samtidig med alle disciplinerne skal holdene holde en spinningcykel kørende i 24 timer, og som en ekstra konkurrence har et hold forældre, lærere og virksomheder udfordret eleverne i at køre flest mulige antal kilometer på cyklen. Borgmester Birgit Hansen tager den første times cykling på de "gamles hold". 10 virksomheder sponsorerer også denne cykel med penge pr. kørt kilometer – overskuddet går til forbedringer på de deltagende skolers idrætsfaciliteter.

- For at arrangementet kan hænge sammen, støtter også lokale virksomheder og forretninger projektet. Vi får opbakning fra Sparekassen Vendsyssel, Sæby Bilpleje og Revisorfirmaet Peter Berg, så hver deltager får en Diadora-spillertrøje. Derudover har dagligvarebutikker doneret forplejning til alle, og der er præmier til vinderholdene, siger lærerne Poul-Erik Strandby og René Nielsen, som står bag arrangementet.

De fik idéen efter den ny skolereform gjorde det vanskeligere for foreningslivet og sportsklubberne at tiltrække unge i 13-16-års alderen. Derfor ønsker man med 24 Hour Challenge at udbrede kendskabet til, hvilke tilbud de unge har efter skolen. Samtidig med får eleverne prøvet sig selv af under fysiske forhold, den daglige undervisning ikke giver.

Poul-Erik Strandby og René Nielsen håber, at arrangementet bliver en så stor succes, at det kan gentages næste år og gerne med alle kommunens skoler. Samtidig med håber man, at mange forældre, familier og andre interesserede vil kigge forbi og bakke eleverne op.

24 Hour Challenge starter fredag kl. 14 på Sæbygaardskolen og slutter lørdag kl. 14 med præmieoverrækkelse og 115 trætte elever.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close