Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.02.2018 | Af: Michael Frederiksen

250.000 kroner til Sæby-projekt fra Friluftsrådet

Projektet ved Pindborggade 7 og 7A i skitseform.
Friluftsrådet bevilger 250.000 kroner til etablering af et rekreativt opholdssted ved åbredden ud for Pindborggade 7 og 7A midt i Sæby.

 

Planen er at indrette stedet med formidling om flagermus og mulighed for at observere flagermus jagte insekter over vandspejlet.

En lokal gruppe af privatpersoner støtter i forvejen projektet med 300.000 kroner til etablering af en trædæk.

Pengene fra Friluftsrådet skal dække halvdelen af udgifterne til lyddetektor, formidling, siddemøbler og lys i tilknytning til formidling. I alt forventes projektet at koste 825.000 kroner.

En gruppe af naturfotografer udvikler på frivillig basis effektbelysning, der gør det muligt at fotografere flagermusen i naturlige omgivelser og skabe et fotospot for naturfotografer.

Der er tale om en ny måde at formidle og opleve flagermus i et bymiljø. Området er offentligt tilgængeligt, og Frederikshavn Kommune sikrer drift og vedligehold.

11 projekter i Nordjylland får i denne omgang et samlet tilskud fra Friluftsrådet på næsten en million kroner. Kun to projekter får over 50.000 kroner. Ud over Sæby er det tilskud til etablering af Storvorde Outdoor Center med fokus på friluftsliv til fods og på cykel.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close