Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

30 sække med affald på Kølpen og Græsholmen

Se flere fotos under artiklen.
Frederikshavn Roklub har indsamlet affald på Kølpen og Græsholmen.


 

Normalt er Kølpen og Græsholmen - et par øer i øgruppen Hirsholmene - forbudt område for folk, da landgang på øerne er forbudt af hensyn til dyrelivet.

Frederikshavn Roklub har imidlertid fået tilladelse til at gå i land på de to øer en enkelt dag i september for at indsamle affald. Indsamlingen var koncentreret om tovværk, fiskenet med videre. Kort sagt indsamling af ting, der ikke er naturligt i miljøet.

Efter studie af vejrudsigt blev 11. september valgt som dagen for indsamlingen. Interessen for at deltage var stor, da øerne jo normalt er forbudt område.

. Der var rigtig meget affald - faktisk så meget, at vi ikke kunne have det i vores både, hvorfor det blev aftalt med Naturstyrelsen, at vi bare samlede alt affaldet i store bunker, hvorefter Naturstyrelsen selv ville afhente det, fortæller rochef John Kristensen, Frederikshavn Roklub.

Der var mange "spændende" ting. En kompressor, masser af forfang, fiskekroge, fiskekasser, net, garn og tovværk i læssevis.

- På Græsholmen fandt vi også en solseng, der havde taget turen fra sin faste plads på Palmestranden. Der var så meget affald på Græsholm, at vi måtte lave to store bunker til senere afhentning, oplyser John Kristensen.

Roklubbens medlemmer havde fået forbud mod at røre døde fugle grundet mistanke om fugleinfluenza. De så flere døde måger, men ikke i stort antal som frygtet.

- Græsholmen er overraskende stor, hvilket kom bag på mange af os. Der var rigtig mange kaninhuller, og der blev også spottet flere kaniner, der sprang rundt. siger John Kristensen.

Det blev en lang dag, og roklubben fyldte 30 store plastiksække med affald. Antallet af sække antyder, hvor meget affald, der driver rundt i de danske farvande.

- Vi håber, at Naturstyrelsen igen til næste år giver os tilladelse til at indsamle affald på øerne, udtaler John Kristensen, der stod for kontakten med myndighederne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close