Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.09.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

403 unge besøgte den maritime branche

Se flere fotos under artiklen.
"Se, føl og rør" var temaet for årets Maritime Career Day i Frederikshavn, hvor 403 folkeskoleelever torsdag besøgte i alt 19 virksomheder. Formålet er at åbne de unges øjne for uddannelses- og jobmuligheder blandt medlemsvirksomhederne i Maritime Network Frederikshavn.

 

Arrangørerne er det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Maritime Network Frederikshavn, Dansk Metal, Frederikshavn Kommune, EUC Nord, Frederikshavn Handelsskole, MARTEC, Frederikshavn Gymnasium og TechCollege.

Selv om denne dag hovedsageligt er for de unge folkeskoleelever, er det ikke kun dem, der får noget ud af det. De maritime virksomheder, der får besøg af eleverne, understreger vigtigheden og glæden i besøgene, men også mulighederne for at oplyse eleverne om branchen.

- Maritime Career Day er en alletiders mulighed for virksomheden for at være ung med de unge og introducere dem til det fede ved at være en del af den maritime verden, uanset om det er håndværket i værkstederne eller de administrative job. Vi er glade og stolte over, at unge mennesker har lyst til at vide mere om de maritime erhverv samt uddannelsesmæssige muligheder, som vi kan tilbyde dem hos Victor A/S, siger Sisse Zinn, salg- og marketingassistent hos Victor A/S.

Hos Norisol ser man også dagen som et vigtigt initiativ:

- Ligesom hvis man vil være tømrer eller murer handler de maritime uddannelser om at have hænderne godt skruet på og være i stand til at kunne behandle tal og så videre. Det er derfor vigtigt for os at oplyse de unge mennesker og gøre dem interesseret i de håndværksmæssige uddannelser inden for branchen som for eksempel teknisk isolatør. Vi vil rigtig gerne finde unge mennesker, som kunne se mulighederne i at tage en teknisk uddannelse og hjælpe dem med at finde de emner, de synes er interessante, siger Susanne Sjørup, projektkoordinator hos Norisol.

Udover virksomhedsbesøgene bestod dagen også af et uddannelsesløb på MARTEC Kragholmen, hvor fokus var på læring og feedback. MARTEC stod sammen med EUC Nord, Frederikshavn Handelsskole, Frederikshavn Gymnasium og TechCollege for at fremvise de maritime uddannelser, som de hver især kan tilbyde.

Hele dagen – både virksomhedsbesøgene og uddannelsesløbet - bestod i at se, føle og røre og derved åbne døren for den maritime verden. Ifølge formanden for Maritime Network og Orskov Yards direktør, Christina Ørskov, er det vigtigt at vise de unge mulighederne i den maritime branche, at få dem til at føle det ind under huden, samt at lade dem prøve ting i de forskellige virksomheder på dagen:

- Vi har i år sat det overordnede tema "se, rør og føl" på den Maritime Career Day og håber derved at få endnu flere unge til at få øjnene op for ALT det, den Maritime Branche tilbyder, siger hun.

Sang og god vind på rejsen har altid været en del af traditionerne i den maritime branche, og som opstart til arrangementet samledes eleverne i år i Frederikshavn Kirke, hvor dagen startede med morgensang, inden eleverne blev sendt ud på dagens togt.

Deltagende virksomheder i Frederikshavn:
MAN Energy Solutions – PrimeServ
MAN Energy Solutions – NJV
Orskov Yard
Nordjyske Bank
Forsvarets Hovedværksted
Cralog
Hytek
Soft & Teknik
Norisol
Tess
Victor
Jyske Bank
ME Production
VMS Group
KS Maskinteknik
Nordelektro
Scanel
Spar Nord Bank
Interfjord Frederikshavn

 

BillederTilføj billede


FOTO: MARCOD

FOTO: MARCOD

FOTO: MARCOD

FOTO: MARCOD

FOTO: MARCOD

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close