Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.08.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

600 år med drama, magt og lokalhistorie

I år er det 600 år siden, at Knivholts status blev ændret fra fæstegård til hovedgård.
Et forsøg på giftmord, et besøg af H.C. Andersen, og en have, der engang var Vendsyssels skønneste. Der findes et hav af gode historier om "folkets herregård", Knivholt Hovedgaard. Snart kan du høre meget mere af den spændende fortælling og opleve det liv, som den smukke gård er rammen om i dag.

 

Der var middelalder i Danmark i begyndelsen af 1400-tallet, og landet blev styret af kongehus og adelen. Lidt øst for byen Fladstrand (nuværende Frederikshavn) lå Knivholt, der var fæstegård under herregården Asdal.

I 1419 var gården genstand for en speget arvesag, der involverede rigsråd og hofmester Anders Jacobsen Lunge. Han fik på vegne af sin kone og sin søster ændret Knivholts status fra fæstegård til at være hovedgård – altså den gård, hvor herremanden og dennes familie boede selv.

600-året for denne begivenhed skal selvfølgelig markeres, og det sker i weekenden 17.-18. august under de årlige Høst og Foreningernes Dage.

Det bliver to dage fyldt med aktiviteter for alle aldre. Du kan få en tur i hestevogn, finde din indre Robin Hood frem og prøve at skyde med bue og pil eller gå på jagt i en skydesimulator, du kan høste din egen aftensmad og lave din egen bjesk, du kan bage snobrød og hygge ved bålet.

Du kan høre et foredrag om Knivholts historie og se historiske billeder vist på skærmene i PixlArts udstillingsbus. Du kan se træskæreren forvandle et træ til en skulptur, opleve høstgudstjeneste, se opvisning med jagthunde og se, hvordan man høstede i gamle dage.

Du kan også møde medlemmer af de mange forskellige foreninger, der holder til på Knivholt, for eksempel det nystartede vævelaug, smedene, de kreative håndarbejdskvinder, biavlerne, jagtforeningen, ornitologerne, trædrejerne, veterankøretøjerne og mange flere.

Der kommer også et par helt særlige aktiviteter, som Knivholt løfter sløret for senere.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Knivholt

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close