Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.02.2019 | Af: Michael Frederiksen

S'er går solo: Slut med uhæmmet musik i Skagen

Byrådsmedlem Erik Kyed Trolle ønsker ens regler i hele kommunen: - Det må være på tide, at man lytter til de borgere, som umiddelbart er og bliver direkte berørt af ubegrænset støjnivaeu.
Byrådsmedlem Erik Kyed Trolle (S) fra Skagen går socialdemokratisk enegang og siger nej til "uhæmmet musik i stort omfang, som kun er tilladt i Skagen".

 

Politikerne i Plan- og Miljøudvalget vedtog tirsdag, at reglerne for livemusik i Skagen fortsætter stort set uændret i 2019. Erik Kyed Trolle siger dog fra. Han ønsker fælles regler for HELE kommunen, når det gælder musik i gaden.

- Det må være på tide, at man lytter til de borgere, som umiddelbart er og bliver direkte berørt af ubegrænset støjnivaeu. Jeg har ingen klar mening om mere eller mindre musik i Skagen, men jeg har en helt klar holdning til, at der skal være plads til alle borgere. Der er ingen som helst begrænsninger i, hvor meget spillestederne kan spille, når blot man overholder miljøministeriets vejledende støjgrænser, hvilket efter min mening bør være et selvfølgeligt krav, siger Erik Kyed Trolle til Kanal Frederikshavn.


Han noterer, at en fladsnudet frø, en pletvinget sommerfugl eller måske en flagermus kan stoppe stort set alle tiltag af miljøhensyn.

- Det kan være ganske fornuftigt og ofte forståeligt for de fleste. Når man som her med vedtagelse af mulighederne for uhæmmet musik i så stort et omfang som udelukkende gælder i i Skagen og formentlig er med til at påvirke disse borgeres helbredstilstand negativ, så føler jeg, at det er på tide at sige fra, siger Erik Kyed Trolle.

Han har flere gange hørt argumentet om, at hvis det ene spillested overholder støjgrænserne, så flytter kunderne bare over til det næste spillested.

- Efter min mening et utroligt dårligt argument. Hvis alle spillestederne blev enige om at overholde de vejledende støjgrænser, ville der jo ikke være belæg for, at kunderne vandrer andre steder hen. Turisterne skal også nok blive ved at besøge Skagen -. måske lidt andre typer turister, men det kan de fleste vel også godt leve med som erstatning, vurderer det socialdemokratiske byrådsmedlem.

Han opfordrer til, at man kaster blikket mod vest til Løkken.

- Her var der igennem mange år "frit slag" for uhæmmet opførsel, men det kan rent faktisk lade sig gøre at ændre en negativ bølge og skabe en god stemning, som kan opleves positiv for både turister og fastboende, noterer Erik Kyed Trolle.

Især Old Irish Pub har fået en del uvenner lokalt i Skagen.

- I folkemunde var dette spilletid nærmest den eneste årsag til de problemer, der er opstået mellem en gruppe borgere og spillestederne. Det kan godt være, at dette spillested har gjort sit til at skabe uro, men de klare facts viser jo, at overtrædelserne ikke kun er foregået det ene sted, understreger Erik Kyed Trolle.


Som tidligere nævnt har Old Irish Pub i Skagen drejet nøglen i efteråret 2018.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke har noget imod musik og god stemning, men når man ikke på spillestederne selv er i stand til at holde justits med nogle endog meget lempelige regler, så må der nødvendigvis laves andre tiltag fra myndighedernes side. Reglerne er jo ikke kun lavet som en rettesnor for spillestederne, men også en beskyttelse af borgere og andre virksomheder, lyder det fra Erik Kyed Trolle.

Hans ønske om et ensartet regulativ i hele Frederikshavn Kommune skal ses i lyset af, at der politisk er taget beslutning om, at der ved ændring af feriekoloni/lejrskole i Lyngså-området (Klitten) er sat som en betingelse, at man overholder miljølovens vejledende grænser for støj.

- Det gør vi for at beskytte områdets fastboende og sommerhusejere. Samme hensyn burde efter min mening også tages overfor borgere og virksomheder i Skagen og omegn, mener Erik Kyed Trolle.

Han præciserer, at han ikke er modstander af dispensationer i forbindelse med koncerter og lignende, som ønskes arrangeret af foreninger og velgørende organisationer. Han synes endvidere, at det er helt i orden med "frit lejde" i forbindelse med Skagen Festivalen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close