Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.11.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

90-årig Aksel deltog i hjemmeværnsøvelse

Aksel Pedersen, der fylder 90 år på torsdag, var også med under Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands store øvelse – STYGGE ULV/DIRE WOLF – i september.
I weekenden 8.-10. november øvede knap 90 hjemmeværnssoldater militære færdigheder på Læsø. Det var ottende gang, at Hjemmeværnskompagni Læsø og Hjemmeværnskompagni Frederikshavn gennemførte fælles øvelse på øen.

 

- Vi er Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands mindste kompagni og sikkert også med den højeste gennemsnitsalder, men det skal ikke forhindre os i, at fastholde og øve vores militære færdigheder. Vi bruger også øvelsen til at vise borgerne på Læsø, at Hjemmeværnet og dermed Forsvaret er tilstede på øen, og at man kan regne med os, fortæller kompagnichefen for Hjemmeværnskompagni Læsø Jens Christian Andersen.

Planlægningen af øvelsen begyndte i foråret, hvor kompagnicheferne fra Læsø og Frederikshavn samt næstkommanderende fra Frederikshavn, premierløjtnant Hans Kurt Toft Christensen mødtes på Læsø for at sætte rammerne for øvelsen. Terrænområder blev fundet, og der blev lavet aftaler med lodsejerne.

- Mine soldater og jeg ser hvert år frem til øvelsen på Læsø, hvor vi kommer væk fra det område, hvor vi normalt øver. Specielt min kommandostation bruger øvelsen til at øve at være væk fra vores egne kompagnilokaler. Øvelsen har gennem årene vokset og vokset i deltagerantal. I år deltog således soldater fra 10 hjemmeværnskompagnier, fortæller kompagnichefen for Hjemmeværnskompagni Frederikshavn Mark Jensen.

Opgaverne, som soldaterne i løbet af weekenden løste, var blandt andet oprettelse og bevogtning af kommandostation, angreb på kommandostation, afsøgning af sommerhusområde og havneområdet i Vesterø for fjendtlige enheder.

Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland, oberstløjtnant Jan Johansen, glæder sig over den store opbakning til øvelsen.

- Det er vigtigt for mig, at jeg har enheder og soldater i alle dele af mit distriktsområde. På Læsø er Hjemmeværnskompagni Læsø en vigtig brik i totalforsvaret. Ofte støtter kompagniets soldater såvel politi som beredskabet. Kompagniet har også ved flere lejligheder støttet Forsvaret, når for eksempel Jægerkorpset har gennemført øvelser på eller en af Flyvevåbnets helikoptere har måtte sikkerhedslande på øen.

Aksel Pedersen fra Hjemmeværnskompagni Læsø er en af Hjemmeværnssoldaterne, der i weekenden er trukket i uniformen. Han har været i Hjemmeværnet siden oprettelsen i 1949. Han var derfor en af de Hjemmeværnssoldater, der i april blev dekoreret af Hendes Majestæt Dronningen i forbindelse med Hjemmeværnets 70 års jubilæum. 14. november runder Aksel 90 år, men det får ham ikke til at gå på pension fra Hjemmeværnet endnu.

- Jeg skal jo med for at se, om de unge kan deres ting. Først når jeg er sikker på, at de kan det, kan jeg jo tillade mig at gå på pension, fortæller Aksel Pedersen, da han er med ude på et af momenterne.

Aksel Pedersen var også med under Hjemmeværnsdistrikt Nordjyllands store øvelse – STYGGE ULV/DIRE WOLF – i september.

Sammen med Aksel Pedersen var også 17-årige Malik, der endnu ikke er gammel nok til at søge om optagelse i Hjemmeværnet. Han vil gerne se, hvad det lokale Hjemmeværnskompagni kan tilbyde, så han kan være forberedt til han fylder 18 år.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close