Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.03.2018 | Af: Michael Frederiksen

Aalborg var en klasse bedre end White Hawks

Thomas Lillie stod en fantomkamp, men Christopher Frederiksen (nr. 94) fandt en vej forbi den velspillende WH-keeper. Foto: iShoot.dk
Aalborg Pirates er på vej i semifinalen, mens det ligner en tidlig sommerferie til Frederikshavn White Hawks. Det er hovedparten af de 2004 tilskuere i Nordjyske Bank Arena vist klar til at konkludere efter 60 minutters hockey, hvor gæsterne sad tungt på spil og chancer. Det gør ondt at skrive, men piraterne var en klasse bedre end høgene. 

 

I fredags havde White Hawks fortjent mere i Aalborg, men i dag var piraterne oppe i et helt andet gear. De vandt 3-2, efter at WH indtil anden periodes sidste minut på mirakuløs vis havde forsvaret sin føring på 1-0.

White Hawks havde valgt at iklæde sig sine mørkeblå trøjer. Det var spillernes ønske. De har en bedre fornemmelse i udebanetrøjerne, mener de. Aalborg havde derfor hvide trøjer på i eftermiddag. 


Cam Spiro bragte hjemmeholdet foran i tiden 5:07. Forbrydelse betaler sig sjældent. Slet ikke i slutspillet i ishockey. Aalborg havde to mand i straffeboksen, og på et drøn af et slagskud fra blue line passerede Cam Spiro tjekken Tadeas Galansky i Aalborg-målet. Det hjalp med de blå trøjer.

Den føring forsvarede høgene perioden ud, men det var med stort besvær. 8-18 lød skudstatistikken. Der skulle også en dommerfejl til. Aalborg havde pucken i mål, men hoveddommer Jacob Grumsen dømte blokering, selv om Thomas Lillie tydeligvis ikke havde kontrol over pucken. Der var heldet med White Hawks.

Særligt i powerplay ser Aalborg farlige ud. De hvidblusede spiller kvikt og opfindsomt, når de er i overtal, og Thomas Lillie præsterede adskillige flotte redninger. Han var igen klart sit holds bedste spiller.

Efter anden periode var stillingen 2-1 til Aalborg Pirates. Målene faldt med 26 sekunders mellemrum i det sidste minut af perioden. Inden da havde Thomas Lillie været udsat for et bombardement af afslutninger. Gæsterne dominerende i en grad, som vi ikke er vant til at se i Nordjyske Bank Arena. De var hurtigere, stærkere, mere opfindsomme og farligere. 10-34 (!) hed skudstatistikken efter 40 minutter. 

Det var en udvisning for forsinkelse af spillet, der kostede dyrt. Frederikshavneren Christopher Frederiksen scorede tæt foran mål til 1-1. Jublen i den røde lejr i sydsiden nåede ikke at lægge sig, før Olivier Hinse bragte gæsterne foran med 2-1. Av, den gjorde ondt, selv om føringen var fuldt fortjent. 

White Hawks misbrugte, mens holdet førte 1-0, et straffeslag. Henrik Eriksson afsluttede svagt på Tadeas Galansky. Offensivt bød anden periode på alt for få opmuntringer set med WH-øjne. Heller ikke i powerplay kom høgene frem til det store. Specielt i denne fase af spillet må vi konstatere, at Aalborg knockout-besejrede Frederikshavn i eftermiddag.

Det blev 3-1 med seks minutter igen. Et WH-pucktab i midtzonen gav Aalborg en 2 mod 1, som Pierre-Olivier Morin koldboldigt udnyttede. Det var svært at se White Hawks komme tilbage, for Aalborg forsvarede sig klogt i tredje periode.

Mark Hurtubise, der har mistet noget af sin popularitet, som sæsonen er skredet frem, scorede til 2-3 med lidt over to minutter igen. Kort efter tog Mario Simioni Thomas Lillie ud, og afslutningen blev ét langt pres mod Tadeas Galansky i Aalborg-målet. Det lykkedes dog ikke at passere den velspillende tjekke.

Mark Müller sad udenfor med en skade sammen med Ales Sova. Det skubbede Christian Mieritz op i førstekæden. Matias Leer kom ind i tredjekæden. Jeppe Krogh var hentet op fra 1. divisionsholdet som back-gardering. 


Anthony DeLuca var igen 13. angriber. Mærkeligt. En af få WH’ere med X Factor. Henrik Eriksson - indkøbt som målsluger - var ligesom i Aalborg i fjerdekæden, mens unge Marcus Pedersen igen fik chancen i tredjekæden med Roberts Jekimovs og Henri Heino. I tredje periode ersattede DeLuca dog Marcus Pedersen.

Tredje kamp spilles tirsdag aften i Aalborg. Her forventer Mark Müller at være tilbage på holdet. Til gengæld udgik Mads Larsen med stærke smerter i hånden mod slutningen af dagens kamp.

Se vores liveopdatering fra kampen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: iShoot.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close