Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Årets studenter hårdt ramt af COVID-19

Da Jeppe Bastian Jørgensen på 19 år startede på HTX Frederikshavn for tre år siden, var han ikke klar over, at han skulle have virtuel undervisning i cirka 50 procent af sin uddannelse.


 

Han nåede at få et halvt år på skolen sammen med sine klassekammerater, før COVID-19 sendte alle hjem i isolation. Og i de næste to et halvt år var størstedelen hjemmeundervisning. På trods af dette føler Jeppe Bastian Jørgensen sig klar til at gå til eksamen lige om lidt.

- Det har været meget specielt og meget hårdt. Det har krævet selvdisciplin og en god ordenssans, men det jeg har nu haft det fint nok med. Vi er kommet godt igennem det teoretiske, men mangler nok lidt værksteds- og laboratorietid. I øjeblikket har vi teknikfagsuge - som er meget praktisk – og det kan jeg mærke, vi skulle have haft mere af.

Selv om der har været meget hjemmeundervisning, synes Jeppe Bastian Jørgensen, at det sociale har fungeret godt.

- Jeg tror, det har betydet meget, at klassen fik et halvt år sammen, før vi blev sendt hjem. Det gjorde, at vi fik knyttet nogle venskaber og havde et socialt liv – så godt, som man nu kunne. Lærerne blev også hurtigt gode til det virtuelle og forstod at engagere os både fysisk og mentalt. Vi har også lige været på studietur til Island, og det var rigtig skønt. Årgangen efter os startede deres uddannelse hjemme stort set hele det første år, og jeg tror, de har haft det meget sværere.

Lige nu er Jeppe Bastian Jørgensen i gang med teknikfagsuge, hvor han skal lave et byggeprojekt sammen med nogle klassekammerater. Teknikfag, som er et fag på A-niveau, der gennemføres i 3.g og udelukkende findes på HTX. Faget fylder ni timer om ugen på skemaet for HTX-eleverne i 3.g. Det afsluttes med en uge, hvor man har teknikfag hele ugen, og hvor man laver et eksamensprojekt, som er et af de fire fag, 3. g’erne skal op i i år.

- Teknikfaget er rigtig godt til at hjælpe eleverne med at få øje på sine egne og andres styrker, da eleverne danner grupper på tværs af studieretningerne. På den måde kan en elev med fysik som studieretningsfag pludselig få øje på de kompetencer, en elev med kommunikation & IT som studieretningsfag kan bidrage med i et gruppeprojekt. Teknikfaget er derfor med til at forberede vores kommende studenter på "virkeligheden", hvor forskellige professioner også er gensidigt afhængige af hinanden”, fortæller vicerektor Lene Faurholt.

Jeppes byggeprojekt indgår i en eksamensopgave, som én af de fire eksamener, som alle studenter skal op i. Normalt skal man op i flere fag, men på grund af de særlige omstændigheder med COVID-19 har Undervisningsministeriet valgt at begrænse antallet til fire, som man også gjorde sidste år.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close