Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.12.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Årets Ungdomskommune: Frederikshavn nomineret

Frederikshavn Kommune er indstillet for som de første i Danmark at have indført et Ungeklimaråd.
Frederikshavn Kommune er med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge. I alt er otte kommuner nomineret til prisen, som hvert år uddeles af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

 

Frederikshavn Kommune er indstillet for som de første i Danmark at have indført et Ungeklimaråd, hvor 10 unge fra 9. klasse til og med ungdomsuddannelserne kan gøre sin indflydelse gældende med det højere mål at skabe positiv forandring på klimaområdet lokalt, nationalt og internationalt.

Rådet arbejder gennem prægning af den politiske proces, praktiske projekter og formidling. Herunder har rådet blandt andet afviklet et marked med salg af genbrugstøj, informeret det lokale byråd om FN’s 17 verdensmål og været med til at udforme Sønderborg Deklarationen, som er en fælles udtalelse fra unge fra hele Europa.

Siden etableringen har andre kommuner ladet sig inspirere. Sønderborg Kommune har etableret sit eget, Kolding Kommune er på vej med et råd og Høje Tåstrup Kommune er i de tidlige faser af processen.

I mere end 10 år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

- Med Ungdomskommuneprisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune. Ungdommen er fremtiden, og derfor er det altafgørende, at de får mulighed for at påvirke, hvordan deres kommune skal udvikle sig, siger Chris Preuss, formand for DUF.

- Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv, uddyber han.

I år er otte kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. De nominerede er: Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Horsens, Struer, Odense og Vordingborg.

Prisen Årets Ungdomskommune blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Vinderen vælges af et dommerpanel, som i år består af:

• Christine Ravn Lund, næstformand for Dansk Ungdoms Fællesråd
• Marianne Jelved, medlem af Folketinget og Folkeoplysningsordfører (B)
• Maria Bruselius-Jensen, Center for Ungdomsforskning
• Thomas Gyldal Petersen, borgmester i Herlev Kommune (A) og formand for KL’s børne- og undervisningsudvalg
• Nicklas Andersen, næstformand i Netværket af Ungdomsråd

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close