Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.05.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Afbureaukratisering: Venstre-forslag stemt ned

Jan Bjeldbak har skrevet dette indlæg på vegne af Venstres byrådsgruppe i Frederikshavn Kommune: Onsdag aften behandlede Frederikshavn Byråd et forslag fra Venstres byrådsgruppe om etablering af en gruppe bestående af borgere, medarbejdere, virksomheder og foreninger.

 

Ideen var, at gruppen skulle komme med ideer og forslag til muligheder for afbureaukratisering og regelforenkling. I Venstre mener vi nemlig, at de, der har den daglige berøring med sagerne, sandsynligvis kan pege på relevante tiltag.

Venstres forslag udsprang af en diskussion på det forrige byrådsmøde, hvor det blev vedtaget, at alle byrådets udvalg skal arbejde med netop afbureaukratisering og regelforenkling. Ved vedtagelsen lagde byrådets flertal vægt på, at udvalg og byråd skulle have tillid til at forslag om afbureaukratisering og regelforenkling ville komme af sig selv.

Venstres forslag onsdag aften var et forsøg på at hjælpe processen på vej, så alle - borgere, medarbejdere og så videre – får en nem og overskuelig tilgang til at rådgive byrådets udvalg om områder, arbejdsgange, vaner, der kunne trænge til et eftersyn.

Et flertal i byrådet kunne ikke støtte Venstres forslag – en enkelt mente faktisk, der var tale om ekstra bureaukrati – og det tager Venstre naturligvis til efterretning.

Det, vi nu vil gøre, er så i stedet at skubbe på i de politiske udvalg og løbende sikre, at der evalueres på udvalgenes succes med afbureaukratisering og regelforenkling, så vi opnår, at borgerne rent faktisk oplever en afbureaukratisering i Frederikshavn Kommune.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close