Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.12.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Affaldssortering endnu ikke godkendt politisk

Anders Brandt Sørensen (A) har svært ved at finde en grimasse, der passer i sagen om affaldssortering.
Det er ikke godkendt politisk, at husejerne i Frederikshavn Kommune skal sortere deres husholdningsaffald fra 1. april næste år. Det siger Anders Brandt Sørensen (A), formand for Plan- og Miljøudvalget, til DR P4 Nordjylland.

 

Dermed er der opstået tvivl om, hvornår frederikshavnerne skal til at sortere deres husholdningsaffald mere end i dag.

Godt 20.000 husstande har via E-boks fået at vide, at skraldet fra april næste år skal sorteres mere. Og at det kun bliver afhentet hver anden uge. Forsyningen har også udsendt en pressemeddelelse og skrevet en nyhed om det på sin hjemmeside.

Men formanden for Plan- og Miljøudvalget er overrasket. Selvom det tidligere er godkendt, at affaldet med tid skal sorteres mere.

- Beskeden i E-boks kommer bag på mig. For vi har ikke politisk sagt god for detailplanen endnu, siger Anders Brandt Sørensen til DR P4 Nordjylland.

Han udtaler, at der stadig kan blive ændret på tingene. Det er nemlig ikke Forsyningen, som bestemmer.

Direktør Tore Vedelsdal, Frederikshavn Affald A/S, oplyser til P4, at der er handlet på baggrund af en principgodkendelse i udvalget i maj. I referatet af dette møde står følgende: "Kommunaldirektøren indstiller, at Plan- og Miljøudvalget principgodkender et nyt renovationssystem med separat indsamling af organisk affald. Indstillingen tiltrædes, idet udvalget forudsætter, at det organiske affald anvendes som beskrevet."

Husejerne i Frederikshavn Kommune skal fremover sortere madaffaldet fra det øvrige affald. Madresterne kan nemlig forvandles til miljørigtig energi og gødning.

Ifølge Forsyningen får alle énfamiliehuse i Frederikshavn Kommune fra 1. april 2018 en ny affaldsbeholder med to rum. Det ene rum er til madaffald, og det andet er til restaffald.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close