Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.01.2018 | Af: Michael Frederiksen

Afghanske brødre laver italiensk gourmetpizza

Sabaon og Abasin Hassanzai ses her sammen med tjener Louise Petersen. Se flere fotos under artiklen.
To brødre fra Afghanistan har åbnet et nyt pizzeria i gågaden i Frederikshavn. De vil erobre frederikshavnernes maver med italiensk gourmetpizza. 

 

Gourmet Bistro kalder Abasin og Sabaon Hassanzai deres italienske restaurant i Søndergade 13B, som tidligere husede Restaurant Della nonna Pina, Restaurant Orchid Thai og Kaffelageret.

Der er plads til 50 siddende gæster i restauranten, som de to brødre har brugt et par måneder på at sætte i stand. Nu fremstår lokalerne lyse og venlige, og der er lavet flere forbedringer i køkkenet. I går ankom 10.000 foldere med takeaway-menu, som snarest lander i mange postkasser i Frederikshavn.

- Vi tror på vores koncept, og det er vores fornemmelse, at ingen andre i Frederikshavn på samme måde som os laver autentisk italiensk pizza med de bedste italienske råvarer kombineret med nye innovative opskrifter, udtaler Sabaon Hassanzai.

Abasin og Sabaon Hassanzai er 29 og 25 år. Ved siden af deres nye spisested i Frederikshavn læser de henholdsvis HF og HA Erhvervsøkonomi. De bor i Hjørring og Aalborg. De kom til Danmark i 2004. Efter er par år i Østervrå flyttede de til Hjørring med familien.

Brødrene har næsten 10 års erfaring fra pizzabranchen fra Buffalo Pizza i Hirtshals, men Abasin og Sabaon Hassanzai foretrækker dog italiensk pizza. Sidstnævnte har i syv år arbejdet med en italiensk kok i højsæsonen.

- Italienerne ved, hvordan man skal lave pizza. Bunden skal være sprød og tynd. Vi bruger en koldhævet surdej, som vi topper med de bedste råvarer. Vores tomatsovs er selvfølgelig hjemmelavet. Det samme gælder vores kødsovs, lasagne, brød, bunde, dressing med mere, siger Abasin Hassanzai.

Gourmet Bistro har fem klassiske pizzaer på menukortet. 11 hører under kategorien "Meat Lover", mens andre 11 står under "Gourmet". Sidstnævnte kategori byder på flere italienske specialiteter,  blandt andet prosciutto cotto (italiensk kogt skinke af højeste kvalitet) og ventrincina (den originale pepperoni).

De to brødre kiggede på lokaler i Hjørring, Aalborg og Frederikshavn, og Calundan Erhverv fandt den ledige restaurant i Søndergade.

Brødrene glæder sig naturligvis til turistsæsonen, men de er bevidste om, at det er de lokale gæster, som Gourmet Bistro skal overleve på. Spiser man i restauranten, vil man kunne se, hvordan Abasin Hassanzai laver pizza. Han påstår selv, at det sker med kærlighed og følelse helt ude i fingerspidserne.


- Og det kan smages, smiler han.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder





Indlæser nyheder
Close