Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.09.2018 | Af: Erik Høgh-Sørensen

Akutlægebil i Hjørring til gavn for hele Vendsyssel

Erik Høgh-Sørensen (DF): - Venstres regionsmedlem og folketingskandidat fra Frederikshavn, Henrik Buchhave, lagde op til at spare akutlægebilen i Hjørring væk med den begrundelse, at Vendsyssel får en akutlægehelikopter.
Erik Høgh-Sørensen har, på vegne af hele DF's regionsrådsgruppe, som også omfatter Ib Madsen, Anne Mette Mortensen og Jørgen Hammer Sørensen, skrevet dette indlæg:

 

Forleden blev vi politikere i Region Nordjylland enige om et nyt 2019-budget på cirka 12 milliarder kroner. Alle partier var enige, og i den situation skal man som politiker, uanset parti, være lidt påpasselig med at tage ære for noget som helst.

Alligevel vil vi regionsrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti i det følgende give vores besyv med.

DF's prioritet har længe været at have både akutlægehelikopter og akutlægebil i Vendsyssel. Vi accepterer ikke, at Vendsyssel stadig er en sort plet på Danmarks-kortet, hvor borgerne har større risiko for at dø af en ulykke på grund af dårligt beredskab. Lige nu kulegraver Region Nordjylland nogle helikopter-hændelser på Læsø. Det sker på DF's foranledning.

Forbedret beredskab – det manglede bare:

Akutberedskabet forbedres både i Hirtshals, Løkken, Frederikshavn, Brønderslev, Hjørring, Skagen, Læsø og mange andre steder.

Emnet var oppe at vende under forhandlingerne, idet Venstres regionsmedlem og folketingskandidat fra Frederikshavn, Henrik Buchhave (V), lagde op til at spare akutlægebilen i Hjørring væk med den begrundelse, at Vendsyssel får en akutlægehelikopter (ifølge Nordjyske Stiftstidende 4.9.2018).

Venstres forslag var såmænd relevant nok, fordi regionen på sigt måske mangler op mod 157 millioner kroner. Men Venstre tager fejl, fordi partiet tror, at akutlægebil(er) kan erstatte en akutlægehelikopter. Det er forkert.

DF var således stået af, hvis den døgnbemandede akutlægebil i Hjørring var blevet sparet væk. Allerede i februar pegede vi nemlig på, hvordan denne bil kan finansieres uden omkostning for regionen, og fremadrettet skal vi i al fairness bruge flere penge på dette område ved at opnormere Thisteds akutbil. Vi bør være regionsmedlemmer for borgere i hele Nordjylland.

Regnestykket er, at et akut lægebesøg i hjemmet undertiden forebygger en dyr hospitalsindlæggelse med ambulance. Det vil sige, at en akutlægebil forbedrer borgerservicen og sparer penge, som er svære at registrere i et DJØF-regneark.

Flere sygeplejersker ansættes i 2019:

Det var ligeledes en DF-mærkesag at få ansat, og uddannet, flere sygeplejersker i Region Nordjylland i 2019. Som eneste parti skrev vi dette i en pressemeddelelse allerede før forhandlingerne. Pressemeddelelsen forblev unævnt i de fleste medier, men politikken fik vi da igennem. Vi gjorde, hvad vi sagde.

Sygehusene har nået det punkt, hvor både læge- og sygeplejerske-mangel medfører stress hos de almindelige læger i lokalsamfundene og aflyste operationer på hospitalerne. Stessen forplanter sig til andre medarbejdere.

Der skal ro på sygehusene. DF tog for et års tid siden initiativ til at fjerne sygehusenes 2-procents sparekrav, og nu går vi skridtet længere: Der vil komme flere kolleger til de varme hænder – og dermed bedre omsorg. Andre medarbejdergrupper såsom laboranter, rengøringsassistenter, portører mm. kan i teorien også komme på tale.

Fra Dansk Folkeparti er vi fire af 41 regionsrådsmedlemmer. Vi har den ledetråd, at vi prøver at føre den politik, vi gik til valg på. Kort og godt.

Derfor gik vi med i budgetforliget 2019. Det rummer god DF-politik, men budget 2019 viste sig også at være noget, samtlige partier kunne enes om.

Det er faktisk godt politisk håndværk hele vejen rundt blandt partierne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close