Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.09.2015 | Af: Kanal Frederikshavn

Amerikanere vil skabe 200 job i Frederikshavn

Frederikshavn Havn har underskrevet kontrakt med det amerikanske selskab Modern American Recycling Services, der senest i 2017 etablerer sig på havnen i Frederikshavn. De nye aktiviteter forventes at skabe 150-200 job på havnen i Frederikshavn, og aftalen er samtidig en vigtig byggesten i havnens strategiske fundament omkring den kommende havneudvidelse til 571 mio. kr.


 

Moderne American Recycling Services er et selskab med hovedaktiviteter inden for ophugning og genbrug af olieplatforme og skibe, og de har 40 års erfaring på området – bl.a. fra den Mexicanske Gulf, hvor ophugning af platforme har været i gang i en årrække.

Kontrakten omfatter en lejeaftale på et betydeligt areal på havnen samt en håndteringsaftale omkring det metalskrot, der produceres i forbindelse med ophugningsaktiviteterne.

- Havnens strategi har miljø- og genindvindingsindustri som et af fokusområderne, og det har længe været vores ønske at få et etableret selskab med erfaring fra offshore olie og gas til at etablere sig i Frederikshavn. Den partner har vi nu fundet i Modern American Recycling Services, som har en imponerende referenceliste til olie- og gasindustrien, udtaler Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør Frederikshavn Havn.

De kommende aktiviteter vil desuden bidrage til skabelsen af jobs, hvilket naturligvis glæder Frederikshavns borgmester Birgit Hansen:

- Det er en stor glæde, at udenlandske virksomheder viser interesse for vores kommende havneudvidelse i Frederikshavn. Med etableringen af Modern American Recycling Services i Frederikshavn sender vi et godt signal til omverdenen om, at der ligger store muligheder både for danske og udenlandske virksomheder ved at etablere sig her.

Direktør for Erhvervshus Nord i Frederikshavn, Niels Christensen glæder sig ligeledes over den nye aftale.

- Det er rigtig glædeligt at Modern American Recycling Services har valgt at etablere sig i Frederikshavn. Vi har et uforløst potentiale ift. at tiltrække nye virksomheder og investeringer til Frederikshavn. Det er Modern American Recycling Services et strålende eksempel på. Vi er dygtige til at arbejde sammen her i Frederikshavn, og når vi gør det, så lykkedes tingene for os. Det skal vi fortsætte med, for der er mere at hente ift. tiltrækning af virksomheder og investeringer. Vi glæder os til at byde Modern American Recycling Services velkommen og til at hjælpe dem helt på plads i den kommende tid, fortæller Niels Christensen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close