Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.06.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Autolærlinge danner forening i Frederikshavn

Der er endnu ikke valgt en formand, men auto-lærling Camilla Bak fra Vendsyssel Autoopretning har taget en aktiv rolle i foreningen.
ALF – Autobranchens Lærlingeforening – er en ny forening med udspring i Frederikshavn.

 

40 auto-lærlinge fra Vendsyssel havde sat hinanden i stævne hos EUC Nord i Frederikshavn til en omgang hygge på tværs af virksomheder og alder. Det gjorde de i den nyoprettede lærlingeklub, ALF, som er blevet til blandt lærlinge og mestre fra Frederikshavn.

Foreningen er for auto-elever, som går på EUC Nord. På sigt vil man gerne udbrede medlemsskaren til at omfatte elever fra hele Nordjylland. Der er endnu ikke valgt en formand, men auto-lærling Camilla Bak fra Vendsyssel Autoopretning har taget en aktiv rolle i foreningen og planlagt de to arrangementer, man har afviklet indtil nu.

- På erhvervsuddannelserne er man jo meget ude i virksomhederne og møder ikke andre en dem, man er på skoleophold med. Det vil vi gerne ændre, og derfor har vi taget initiativ til ALF. Her kommer lærlinge fra hele Vendsyssel og både de helt nye og dem, der er næsten færdige. Vi mødes til en gang hygge, som både kan være fagligt eller mere for sjov. Første arrangement var på Klokkerholm Karosserifabrik, og denne gang står den på hygge med pølser på grillen, lidt fagligt om krav til lærlinge og så kan man få målt hastighed og hestekræfter på rullefeltet hos EUC Nord, siger Camilla Bak.

Ved dagens arrangement er Autobranchens Udviklingscenter værter, og uddannelseschef Jesper Clausen er glad for det gode initiativ med ALF.

- ALF er bare det helt rigtige tiltag, og det vil vi rigtig gerne støtte op om. Når man tager en erhvervsuddannelse, ved vi, at det sociale betyder rigtig meget. Så alt der kan skabe relationer, venskaber og så videre. Mellem vores elever er også godt for uddannelsen.

Næste arrangement for ALF er i august, hvor man skal en tur på Ørnedalsbanen og køre motocross. Camilla Bak nævner også, at folkeskoleelever, fejedrenge og 1. års svende er velkomne i ALF.

 

BillederTilføj billede


FOTO: EUc Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close