Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.09.2012 | Af: Leif Jensen

Begyndte søndagen med vellykket trane-safari

Gummistøvlerne og det varme tøj var fundet frem tidligt søndag morgen til trane-safari med ornitolog Erik Holm Sørensen, der på billedet ses længst ude til højre.
En stor flok morgenfriske interesserede var mødt op klokken 7 ved Råbjerg Kirke søndag morgen. Her havde arrangøren Toppen af Danmark og ornitolog Erik Holm Sørensen kaldt til sammenkomst med det klare mål at iagttage tranen i et af Danmarks mest øde områder. Denne prægtige fugl er ret sky og foretrækker netop afsidesliggende steder med begrænset menneskelig færden.

 

Årsagen var, at det netop på denne søndag i september var Naturens Dag, og Kanal Frederikshavn havde fotograf Helle Hornshøj med på denne ”trane-safari”.

Efter en kort velkomst gik forsamlingen om bag ved kirken, hvor Erik Holm Sørensen fremviste det flotte hede- og klitlandskab, som tranerne anvender i yngle-sæsonen. Og lige der, mens søvnen næsten ikke var gnedet ud af øjnene, kom en flok traner flyvende hen over hovedet på de fremmødte, som man kan se på billederne.

Derefter gik turen til Gårdbogård-området med søen, som blev tørlagt i slutningen af 1800-tallet ved dræning og gravning af kanaler. Søen var indtil da den største i Vendsyssel, og den dag i dag bliver vandet stadig pumpet væk og via en ringkanal ledt til Knasborg Å. Her samles tranerne ofte, inden de trækker sydpå, enten til Spanien eller Nordafrika.

Fra Gårdbogård-søen iagttog de morgenfriske en stor flok grågæs, samt to flokke med traner og et par rådyr. Desværre var det ikke muligt at tage billeder af dette flotte skue, da de var alt for langt væk i forhold til Helle Hornshøjs kamera. Men ornitologen havde en fantastisk kikkert med, så alle så tranerne og deres sjove dans.

Alle var enige om, at det var en fantastisk måde at starte sin søndag morgen på.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close