Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.01.2015 | Af: Lars Andersen

Benny Bomstærk glad og stolt over trøjen i loftet

Benny og Chappy på isen fredag aften. Nu hænger de også sammen i loftet i Scanel Hockey Arena. Foto: Lars Andersen
Benny ”Bomstærk” Pedersen er tilbage i Frederikshavn for at fejre ishockeyens 50 års jubilæum. I en by, som han altid har syntes godt om og er glad for at have spillet for og vundet DM-guld med.

 

Der var dog noget ekstra i vente for den tidligere FIK-spiller end blot et gensyn med sine gamle holdkammerater og byen. I fredags blev Bennys trøje nummer 20 fredet og hængt i loftet, ved siden af nummer 22 og 23:

- Det betyder meget for mig, og jeg er glad og stolt over at se mit nummer hænge der nu, lyder det fra Benny Bomstærk på hans charmerende dansk/engelsk.

I 2007 rejste Benny tilbage til Canada og slog sig ned i en lille by udenfor Toronto, som hedder East Gwillimbury, Her fordriver han tiden med at arbejde som ismand i den lokale ishockeyklub, hvilket han nyder, selvom han savner de gode tider i Frederikshavn:

- Det var helt fantastisk at være her. Frederikshavn er en god by. Jeg kan huske, at jeg fik en helt fantastisk modtagelse dengang tilbage i 80’erne. Alle var venlige og imødekommende.

Dengang Benny spillede for FIK, var det i nogle andre omgivelser end hvad den 58-årige dansk/canadier mødte, da han trådte ind i den nye Scanel Hockey Arena fredag aften:

- Det er en super flot arena. Den gamle var også meget god, som jeg husker den, men med tiden skal der nyt til, og det er rigtig godt med storskærmen i midten. Jeg har desværre hørt, at nogle har været lidt utilfredse med udsigten og så videre, men dengang jeg spillede, var der kun et niveau rundt i hele hallen. Jeg ville ønske, at vi havde en lignende hal at spille i dengang. Fredag var en helt fantastisk kulisse.

Gensynet med de gamle holdkammerater er noget, Benny er særligt glad for at kunne deltage i:

- Vi har desværre ikke mødtes så meget, siden vi stoppede med at spille, så det er rigtig dejligt at se mange af dem igen. Især en gut som Zdenek Venera har jeg ikke har set i meget lang tid. Jeg håber, vi får en god kamp. Jeg har dog ikke smugtrænet – kun været på is en 4-5 gange af 15 minutter, men det bliver forhåbentligt en sjov og festlig kamp.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Lars Andersen

FOTO: Lars Andersen

FOTO: Lars Andersen

FOTO: Lars Andersen

 

Kommentarer

Del denne artikel

11-08 - Benny Bomstærk holder rund fødselsd...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close