Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.07.2017 | Af: Michael Frederiksen

Bertram og Brian Lykke er de sjoveste i Kidnapning

Mor bliver indlagt med stress og glemmer at betale husleje, så familien må flytte ind hos onkel George, men ingen har råd til at købe mad.
Ekstra-Bladet, Berlingske, B.T. og Jyllands-Posten giver familiekomedien "Kidnapning", som torsdag aften havde premiere i Palads Teatret i Frederikshavn, fire ud af seks stjerner. Den vurdering deler Kanal Frederikshavn - med opbakning fra en seks-årig dreng, som vi sad ved siden af.

 

- Den var sjov, var der flere, som sagde på vej ud i lyset.

Bjarne Reuters bog "Kidnapning" blev filmatiseret første gang for 35 år siden. Den nye film er instrueret af manden bag Villads fra Valby, Frederik Nørgaard, der selv kalder filmen for en kombination af "Olsen-Banden" og "Blinkende lygter" for hele familien.

Familiefilmen rammer bredt. Børn, som endnu ikke er blevet teenagere, far og mor og bedsteforældre får sig helt sikkert et godt grin. Otte-årige Bertram og hans familie bliver nemlig hvirvlet ind i et kidnapningsforsøg af en millionærsøn på grund af deres småkriminelle Onkel Georg. Men selvfølgelig går det ikke helt, som kidnapperne havde håbet på, blandt andet fordi butleren, der passer på millionærsønnen, pudselig overrasker.

Især Bertram får mange smil frem på læberne, men det gør onkel George - spillet af Brian Lykke - også. Han er i sandhed alle forældres skræk af en onkel, men børnene har det altså sjovt, når han finder på "gode idéer."

"Kidnapning" er lidt længe om at komme i gang, men til gengæld er man ikke klar til at slippe filmen, når rulleteksterne indikerer, at det er slut. Vi kunne godt have tilbragt et kvarter mere i det sjove og hyggelige selskab, hvor blandt andet noget som gammeldags som en pudekamp bliver genopfundet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close