Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.04.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Blackhawks' dameliga også i DM-finalen

Blackhawks vandt sikkert over Copenhagen i den anden kamp i semifinaleserien.
Dameholdet fra Frederikshavn Blackhawks ville ikke stå tilbage for herreholdet – begge Blackhawks' ligahold er i DM-finalen.

 

Efter en ret overbevisende sejr i den første semifinale på hjemmebane i Ålbæk i påsken rejste Blackhawks dameligahold til København for at vinde én af de to sidste semifinalekampe for at sikre en plads i DM-finalen næste weekend i Ringsted, hvor Benløse arrangerer finalestævnet.

Det blev en intens og til tider hårdt spillet kamp i den anden semifinale. Blackhawks kom bedst ud til kampen og var opsat på ikke at skulle overnatte i hovedstaden. Udeholdet pressede Copenhagen-pigerne i bund fra start og kunne i det fjerde minut bringe sig foran 1-0 på en frislagskombination, hvor Helle Grønbech havde sidste stav på bolden, men den strejfede en modstander og målet blev noteret som et selvmål. Der blev ikke scoret yderligere i perioden.

Copenhagen lagde ud med et voldsomt pres på hele banen i anden periode, og Blackhawks blev trykket totalt i bund over hele banen. Kun en fantastisk præstation af keeper Stine Moselund holdt udeholdet inde i kampen. Der blev reddet flere såkaldte 100 procent chancer af en forrygende spillende målmand, der virkelig var sat op til kampen. Blackhawks red dog stormen af, og i det 13. minut kunne Caroline Christoffersen med en assist fra Annika Bengtsson bringe gæsterne foran med 2-0, og da Laura de Fries scorede til 3-0 i det 18. minut, så det godt ud for udeholdet efter en periode, hvor man (ikke) var på nippet til at miste grebet om kampen.

Straks i tredje periode kunne Laura de Fries øge til 4-0, men da Blackhawks fik en ”tynd” udvisning imod sig, reducerede Copenhagen til 1-4 og yderligere efter fem minutter til 2-4. Da var kampen åben igen. Men Nanna Sørensen ville det anderledes, og med et rigtigt energimål bragte kun Blackhawks foran med 5-2 i det tiende minut. 30 sekunder senere scorede Caroline igen for Blackhawks til 6-2, og kampen var i realiteten afgjort. Annika Bengtsson sluttede dog den spændende semifinalerunde med et mål til 7-2 i det 14. minut.

Det var en flok glade piger fra Frederikshavn, der kunne annullere en overnatning i hovedstaden og vende næsen nordpå igen med blikket rettet mod en DM-finale næste lørdag, hvor modstanderen findes søndag eftermiddag. Det bliver enten Aarhus FK eller AaB Floorball, som spiller den tredje og afgørende kamp i Aarhus.

Point for Blackhawks:
Caroline Christoffersen og Laura de Fries begge 2+0, Annika Bengtsson 1+2, Nanna Sørensen 1+1, én assist til Gitte Svendsen og Helle Grønbech. Eet selvmål.

Lørdag blev det afklaret, hvem Blackhawks herreliga skal møde i DM-finalen. Her vandt Benløse den femte og afgørende kamp over Sunds Seahawks om finalepladsen. Igen et opgør mellem de to rivaliserende klubber. I grundserien vandt begge klubber deres hjemmebanekampe, mens Blackhawks slog Benløse ud i pokalsemifinalen i Benløse. Et meget åbent opgør, hvor det er dagsformen, der bliver afgørende.

Damefinalen spiller kl. 15.30 og herrefinalen kl. 19.00 i Ringsted Sports Center.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close