Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.01.2018 | Af: Michael Frederiksen

Bliver Joachim første frederikshavner i NHL?

Joachim Blichfeld: - Jeg tænkte det værste, at nu var min hockeykarriere slut.
VIDEO: 19-årige Joachim Blichfeld håber på, at han i næste sæson bliver den første frederikshavner i verdens stærkeste ishockeyliga, NHL i USA/Canada, men for bare en uge siden var situationen en helt anden under U20-VM i USA.

 

- Jeg tænkte det værste, at nu var min hockeykarriere slut, men det var heldigvis ikke sådan, og det er jeg rigtig, rigtig glad for, siger Joachim Blichfeld, som tirsdag aften overværede Frederikshavn White Hawks 7-3-sejr over Rungsted Seier Capital.

Den unge frederikshavner blev sendt til tælling, da Danmark mødte Hviderusland. 10-12 minutter lå han helt stille på isen i KeyBank Center i Buffalo. Det var dramatiske minutter for Joachim Blichfeld og ikke mindst familien hjemme på Peter Suhrs Vej i Frederikshavn.

- Jeg så slet ikke hviderusseren komme. Jeg ville lave en aflevering, men missede den. Så kommer jeg til at kigge ned, og det skal man jo aldrig gøre, så lige pludselig lå jeg på isen. Jeg prøvede at komme op, men nakken ville ikke helt det, jeg ville, så jeg blev liggende, fortæller Joachim Blichfeld.

Han slap dog tilsyneladende fra uheldet med et piskesmæld i nakken. Efter en uge i Frederikshavn flyver han derfor i dag tilbage til sin klub, Portland Winterhawks, i USA, hvor han i 26 kampe i denne sæson er noteret for 30 point i Western Hockey League, en stærk juniorliga i Nordamerika.

Han forlod allerede FIK i sommeren 2014, og efter to sæsoner i Malmö er han nu i gang med sin anden sæson i Portland Winterhawks i Oregon. Mellem jul og nytår underskrev han en aftale med NHL-klubben San Jose Sharks. Dermed kan den unge frederikshavner se frem til efter sommerferien enten at spille NHL eller AHL (næstbedste liga) for San Jose Barracuda.

- De tror på mig, så jeg skal bare komme med alt, hvad jeg har, så skal det nok blive til noget, vurderer Joachim Blichfeld.

San Jose Sharks' general manager, Doug Wilson, kalder frederikshavneren for en "game changer" og "naturlig målscorer".

Kan du takke nogle af dine trænere i FIK for din målnæse?


- Henrik Christiansen har været på nakken af mig i flere år, så han har nok hjulpet mig på vej, griner Joachim Blichfeld, som altså - hvis alt går efter planen - bliver den første frederikshavner i NHL.

Frederik Andersen, som fra 2009-2011 var målmand i Frederikshavn White Hawks, spiller i dag NHL-hockey i Toronto, men han er født og opvokset i Herning.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close